Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

İstiklal Marşı’nı güzel okumak için yarıştılar

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında anaokulu, ilk, orta ve lise kategorilerinde İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenledi.Renkli görüntülere sahne olan yarışma, iki gün boyunca devam edecek.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında anaokulu, ilk, orta ve lise kategorilerinde İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenledi.Renkli görüntülere sahne olan yarışma, iki gün boyunca devam edecek.

YARIŞMADA COŞKULU ANLAR YAŞANDI

Valiliğin Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya, Kırıkkale’nin dört bir yanından gelen öğrenciler katıldı. Öğrenciler, jüri karşısında İstiklal Marşı’nı ezbere okuyarak en yüksek puanı almak için yarıştı. Zaman zaman coşkulu, zaman zaman da duygusal anların yaşandığı yarışmada, her bir öğrenci jest ve mimikleriyle birbirinden güzel ve etkili performanslar sergiledi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Yarışmanın ilk gününde anaokulu ve ilkokul kategorileri yarıştı. Yarın ise ortaokul ve lise kategorileri performanslarını sergileyecek. Yarışmanın sonunda her kategoride dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, “Bu anlamlı günde, İstiklal Marşı’mızı en güzel şekilde okuyarak milli duygularımızı ve vatan sevgimizi en güzel şekilde ifade eden öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu yarışma, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimize olan bağlılıklarını pekiştirmek açısından da büyük önem taşımaktadır.” Yarışmaya katılan öğrenciler ise, “İstiklal Marşı’nı okumak bizim için büyük bir onur ve gurur. Bu yarışmaya katılarak milli duygularımızı ve vatan sevgimizi en güzel şekilde ifade etmek istedik.”

Bir 1 kişi ve klarnet görseli olabilir
Bir 1 kişi, çocuk ve keman görseli olabilir
kirikkalede-istiklal-marsini-guzel-okumak-icin-yaristilar4.jpg
Bir 3 kişi ve kalabalık görseli olabilir

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x