Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İstiklal Marşı böyle yazıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

BAHŞILI VE KARAKEÇİLİ’DE İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

 

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Bahşılı ve Karakeçili ilçelerinde tören düzenlendi.

 

BAHŞILI

DEK Kolejinde düzenlenen törene, Kaymakam Zikri Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Bahşılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır Dülger, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, okul müdürü Mehmet Genç, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, “İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif ” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Tören Kaymakam Şahin’in, öğrencilere ödüllerini vermesiyle son buldu.

 

KARAKEÇİLİ

Karakeçili Ortaokulu’nda düzenlenen törene, Kaymakam Emrah Uzun, kurum amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, okul müdürü Ali Vurgun, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu programda, “İstiklal Marşı Böyle Yazıldı” konulu gösteri düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadeledeki desteği ve İstiklal Marşı’nı yazma sürecini konu alan hayatının da sahnelendiği tören, Kaymakam Uzun tarafından ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x