Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

İzmir’de ikinci Kırıkkaleli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İZMİR’DE TÜRK METAL’İN ARDINDAN PETROL İŞ SENDİKASI DA BİR KIRIKKALELİYE EMANET

 

Türkiye’de marka haline gelmiş bir çok büyük işyerlerinde örgütlü, İzmir’in Türk Metal Sendikasından sonra örgütlü üye sayısıyla en büyük sendikalarından birisi olan Petrol-İş Sendikası İzmir Şubesi de bir Kırıkkaleliye emanet edildi. 32 yıllık yönetime karşı seçimlere giren Kırıkkaleli Orhan Zengin seçimlerden zaferle ayrılarak Petrol-iş Sendikası İzmir Şube Başkanı oldu.

 

32 YILLIK SALTANATA SON VERDİ

Petrol-İş Sendikası İzmir Şubesinde işçilerin başlatmış olduğu sendikal anlayış değişim isteği sonuç verdi. 32 yıllık yönetime karşı sendika tarihinde ilk defa Kırıkkaleli Orhan Zengin başkanlığında farklı bir liste çıkaran işçiler hedeflerine ulaştı. Delege seçimlerini tamamlayan Petrol-İş Sendikası İzmir Şubesinde değişimin adı Orhan Zengin oldu. Delege seçimleri Zengin’in listesinin zaferiyle noktalanırken, 32 yıldır Petrol-İş Sendikası İzmir Şubesinin başkanlığını yapan Gani Gündoğdu kongrede aday olamadı. Bir Kırıkkaleli olan Başkan Orhan Zengin, bir süre önce Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanlığına seçilen Kırıkkaleli Mürsel Öcal’ın ardından İzmir’de en büyük ikinci sendikanın başkanı olmuş oldu.

 

SENDİKAL ANLAYIŞ DEĞİŞECEK

Kendi dönemlerinde sendikal anlayışın değişeceğini ifade eden Petrol-iş Sendikası İzmir Şube Başkanı Orhan Zengin, “Biz bu yola başka bir dünyanın mümkün olduğunu söyleyerek çıktı. Bizim dönemimizde sendikal anlayış değişecek. Kesinlikle her işyerinde temsilci seçimi yapacağız. Ekim sonu gibi olabilir ama kesinlikle sözleşme görüşmelerinden önce olacak. Serbestçe herkesin aday olabileceği, seçim tarihinin de önceden ilan edildiği, işçilere hazırlık şansının tanındığı bir süreç olacak. Kesinlikle şucu, bucu, sağcı solcu ayrımları olmadan birlik bütünlüğe hizmet eden, işyeri birliğini kuvvetlendiren bir şeye hizmet edecek bir seçim süreci olmalı. Sonra işçilerle yapacağımız taslak hazırlığımız olacak. Önceki sözleşmede neleri yanlış yaptık, şimdi neleri düzeltmeliyiz, yarın ne yapmalıyız ve taslağımız nasıl olmalı. Örneğin 3 yıllık sözleşmeyi 2 yıllık yapmak, kümülatifin kaldırılması gibi net talepler var. Biz bu yönetim anlayışıyla iş yapacağız. Sendikal eğitim hiç verilmedi, düzenli sendikal eğitimler ve bunun için yer tahsisi bile gündemimize almamız gereken konular. Bütün bunlar yalnızca bir fabrika için değil bütün fabrikalarda geçerli olacak ve biz bu dönem bunun mücadelesini vereceğiz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x