EğitimManşetSağlık

“Kahvaltımı yaptım”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Programı” kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik kahvaltı etkinliği düzenledi.

Süt ve elma dağıttılar

Mustafa Necati İlkokulu’nda 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinliğe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ve Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Kılıç ta katıldı. Etkinlikte minik öğrencilere dengeli beslenme konuların eğitim verildi. Ayrıca öğrencilere süt ve elma dağıtan yetkililer, daha sonra öğrencilerle oyunlar oynadı.

Yaşam boyu süren alışkanlık

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Güngüneş, beslenmenin anne karnından başlayarak insan sağlığının korunmasında ve iyileştirilmesinde en önemli faktörlerden biri olduğuna işaret ederek, “Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme herkes  için, özellikle de çocuklar için gereklidir; çünkü bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürdürülmektedir. Özellikle hızlı büyüme ve gelişme süreci olan bebeklik, çocukluk ve  adölesan dönemde kazanılan beslenme alışkanlıkları bireylerin yeterli, dengeli  ve sağlıklı beslenmeleri açısından önem kazanmaktadır” dedi.

“Öğün atlamayın”

Güngüneş şöyle devam etti; “Çocuklara yönelik sunulacak beslenme hizmetleri hem yeterli ve dengeli beslenmeyi teşvik etme hem de küçük yaşlardan itibaren doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması açısından son derece önemlidir. Çocukların günde 3 ana, 2 ara öğün olarak beslenmesine dikkat ediniz, öğün atlatmayınız. Yeterli ve dengeli beslenme için dört temel besin grubundan her gün her öğünde tüketilmelidir. Bu dört temel besin grubu; Süt ve ürünleri grubu, et-yumurta – kurubaklagiller grubu, sebze ve meyve grubu ve ekmek ve tahıllar grubu olarak belirlenmiştir”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu