Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşetSiyaset

‘Kaliteli eğitimi beklemek hayaldir’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun Öğretmenler Günü kutlama mesajında; “Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkânı sağlayamayan bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir” dedi.

‘SORUMLULUK OMUZLARINDA’

Vurgun kutlama mesajında öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntılara değindi. ‘Ülkemizin en büyük avantajı sahip olduğu genç nüfusudur. Türkiye’mizi “lider ülke olma” yolunda geleceğe taşıyacak bu genç nüfusun eğitimi çok büyük önem arz etmektedir’ diyen Vurgun şunları kaydetti; “Gençlerimizin sahip olduğu eğitim imkânlarını arttırdığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabiliriz. Çağın fen ve teknolojik bilimleriyle techiz edilmiş, ahlak ve maneviyat sahibi gençler, sahip olduğumuz en değerli servet olacaktır. Geleceğimizin güvencesi öğrencileri maddi ve manevi değerlerle yetiştirme noktasında Öğretmenlerimizin üstlendikleri görev ve sorumluluğun önemi apaçık ortadadır.

‘HAK ETTİKLERİ İMKANDAN YOKSUNLAR’

Ancak böylesine ulvi bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşıyan öğretmenlerimiz hak ettikleri imkândan yoksundur. Öğretmenlerimiz, yaşadıkları ekonomik sıkıntı nedeniyle, ek işler yapmak zorunda bırakılmıştır. Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkânı sağlayamayan bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir. Fakat tüm bu olumsuzluklara rağmen Öğretmenlerimizin gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakârlık ve çaba her türlü takdirin üzerindedir.  Üstlendikleri ulvi görevin sorumluluğu kadar, bu ulvi vazifeyi hangi fedakârlıklarla yerine getirdiklerini de çok iyi biliyorum. Öğretmenlerimize bu fedakârlıklarından dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

‘AVRUPALI OLMAK İSTİYORSANIZ…’

Maalesef ülkemizde eğitimin sorunları giderek dağ gibi büyümektedir. Bunda da en büyük sorumluluk, milletin beklentilerine değil, IMF talimatlarına göre hareket eden, öğretmenin alacağı maaşı bile IMF’ye soran siyasi iktidarındır.  Bu iktidar AB ülkelerinin ülkemizi parçalamaya yönelik dayatmalarını gözü kapalı kabul ederken, Avrupa’nın kendi öğretmenlerine sağladığı imkânları görmezden gelmektedir. Oysa Avrupa ülkelerindeki bir öğretmen özlük hakları bakımından, bizim öğretmenlerimizden en az dört kat daha fazla ücret almaktadır. Eğer illa Avrupalı olmak istiyorsanız gelin işe öğretmenlerimizin maaşından başlayın. Onları Avrupa standardında imkânlara kavuşturun. Bunu yapmadığınız sürece Avrupa Birliği üyeliği macerası, Türkiye üzerinde oynanan karanlık oyunların bir parçası olmaktan öteye geçmeyecektir.

‘54. HÜKÜMET ÖRNEKTİR’

Oysa öğretmenlerimize huzurlu, güvenli, müreffeh bir çalışma ortamı hazırlamak ülke yöneticilerinin öncelikli görevi olmak zorundadır.  Bu nedenle Saadet Partisi olarak her fırsatta, genç neslin eğitiminin, geleceğimiz açısından önemine vurgu yaptık. Milli Görüş Partilerinin yönetimde olduğu bütün iktidarlarda eğitim ve eğitimcilerin sorunlarının çözülmesi konusunda önemli adımlar atılmış ve başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiası çalışanlarının gelir imkânları arttırılmıştır. Bunun en somut örneğin 54. hükümettir. Tüm toplum kesimlerinde olduğu gibi bu dönemde öğretmenlerimizin yüzü gülmüştür.  Bu vesileyle genç nesillerin yetişmesi konusunda her türlü imkânsızlığa rağmen gayret gösteren eğitim camiasının 24 Kasım öğretmenler gününü bir kez daha kutluyorum”

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu