Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiYaşam

Organik Tarım Standına Yoğun İlgi

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tüketici tanıtım etkinlikleri kapsamında "Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları" konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir organik ürünlerin satıldığı standın açılışını yaptı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tüketici tanıtım etkinlikleri kapsamında “Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları” konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir organik ürünlerin satıldığı standın açılışını yaptı. Yapılan açılışa Yahşihan İlçesi Kaymakamı Fatih Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale Üniversitesi Organik tarım bölümü öğrencileri, teknik personeller ve vatandaşlarımız katılmışlardır. Bu amaçla standı ziyaret eden ve alışveriş yapan vatandaşlara, organik tarımın doğaya katkıları anlatıldı. Organik ürün alınırken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekilirken, tüketicilere, Tarım ve Orman Bakanlığı sertifikalı ürünlerin tercih edilmesi konusunda uyarılar yapıldı.

Organik ürünlerin tanıtıldığı standın açılışında bir konuşma yapan Tarım ve Orman il Müdürü Sırrı Yılmaz; İlimizin organik ve doğal ürünleriyle yükselen bir trend içerisinde olduğunu belirtti. Organik tarımın doğanın hatalı uygulamalar sonucu kaybolan dengesini yeniden kurmaya yönelik bir üretim modeli olduğunu, Gübre ve ilaçlara yer verilmeyen organik tarım da; biyolojik mücadele yöntemiyle mahsulde verimi düşüren hastalık ve zararları kontrol altında tutan, insana ve çevreye dost sistemleri içerdiğini söyleyerek organik tarımın faydalarından bahsetti.

Yapılan bu tür çalışmalar ve etkinliklerle organik tarım konusunda tüketicilerin bilinçlendirilmesi, tüketim alışkanlıklarının organik ürünlere yöneltilip organik ürünlere olan talebin artırılması amaçlandığı yetkililerce iletildi. Gelen talep doğrultusunda organik ürünler, konvansiyonel ürünlerle hem fiyat yönünden rekabet edecek hem de güvenilir gıda olarak daha cazip hale gelmesi sağlanacaktır denildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ahmet çelik
ahmet çelik
30 Ekim 2018 18:58

Kırıkkale de 15 yıldır bir organik tarım hikayesi sürüp gidiyor
Samsunda Konya da vb iller binlerce dönüm ve yüzlerce çiftçi organik tarımdan para kazanırken buradan ilimizdeki yetkililer çağrı yapıyorum
lütfen şu soruları cevaplasınlar
1 kırıkkale de kaç dönüm alanda kaç çiftçi bu işi yapıyor ilimiz ekonomisine nekadar katkı sağlıyor ?
2- Ülke sıralamasında ilimiz kaçıncı sırada ?

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x