Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşetSiyasetTarım

Kaplan Çiftçilere Müjdeyi Verdi!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan tarımsal alanda devrimlerin hız kesmeden devam ettiğini ve bu hususta önemli kararlar alındığını belirterek çiftçilere müjdeler verdi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Milletvekili Kaplan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Kıymetli çiftçilerimiz; Her alanda olduğu gibi tarım alanında da devrimlerimize hız kesmeden devam ediyoruz…. Biliyorsunuz çiftçilerimiz önceden ÇKS sisteminde kayıt olabilmeniz için tapu belgesine veya kira kontratına ihtiyaç duyuyorlardı. Miras veya verasetten kaynaklı tapu temin edemeyen çiftçilerimiz ÇKS sistemine kayıt olamıyor, dolayısıyla devletimizin verdiği teşvik ve desteklerden yararlanamıyorlardı. Tarım ve Orman Bakanlığımız genelge düzenlemesi ile artık bu probleme son verdik. Bu düzenleme ile mülkiyet ve mirastan kaynaklı kayıt yapamayan çiftçilerimizin tamamı ektiğini beyan ederek ÇKS sistemine kayıt olabilecekler. Bu düzenleme ile çiftçilerimiz yaklaşık 3 milyon hektarlık alanı kayıt altına alabilecekler.

Diğer bir hususta Bakanlığımızın üzerinde çalıştığı çiftçilerimize daha ekerken pazar alanı oluşturacak ‘Sözleşmeli Üretim’ projemizin yasal prosedürlerinin tamamı hazır. Yakın zamanda bunun da müjdesini çiftçilerimizle paylaşacağız. Her zaman olduğu gibi üreten çiftçimizin yanındayız!” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu