Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Kapulukaya’da Turna Balığı Yakalama Yarışması

Merkezi Ankara’da bulunan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’nu üyesi derneklerin yıl içerisinde ülkemizin değişik illerinde düzenlediği Turna Balığı Yakalama Yarışmalarının Finali Kapulukaya Baraj Gölü’nde düzenlenecek.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Merkezi Ankara’da bulunan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’nu üyesi derneklerin yıl içerisinde ülkemizin değişik illerinde düzenlediği Turna Balığı Yakalama Yarışmalarının Finali Kapulukaya Baraj Gölü’nde düzenlenecek.

KURUM VE KURULUŞ DESTEK VERİYOR

Kapulukaya Baraj Gölü’nde 12 – 13 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan yarışmaya ülkemizin değişik bölgelerinde faaliyet gösteren Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneklerine üye takımlar ve sporcular katılım sağlayacak.Kıyıdan ve Bot ile suya açılarak at – çek yöntemi ile yapılacak olan yarışmada dereceye giren takım ve sporculara ASOF ve sponsor firmalarca çeşitli ödüller verilecek.T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izinli yapılan yarışmaya Kırıkkale Valiliği başta olmak üzere ilgili birçok kurum ve kuruluş destek veriyor.En büyük Turna Balığı ve en çok Turna Balığı yakalamak için yarışacak olan sporcular yakaladıkları balıkları Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gözetiminde ölçümünü yaptıktan sonra tekrardan canlı olarak Kapulukaya Baraj Gölü’ne bırakmak zorundalar.

YARIŞMA SAYESİNDE BU SAYI DAHA DA ÇOK ARTACAK

Ülkemizde hızla gelişen ve turizm açısından ciddi bir yere gelen Sportif Olta Balıkçılığını tanıtarak, sevdirmek ve gelişmesine katkı verip özendirmek üzere yürürlükte bulunan kanun ve tebliğ kuralları çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli istişare halinde olan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı M.Serkan İnanç yarışma hakkında şöyle konuştu;”Kapulukaya Baraj Gölü, ülkemizde olta ile balık avı yapılabilen en verimli ve güvenli bölgelerinden bir tanesi. Ülkemizin dört bir yanından sporcularımız bu havzada yarışmak için kilometrelerce yol gelecekler. Kırıkkale Valiliğimiz ve Hacılar Belediye Başkanlığımızın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan yarışmada yakalanan tüm balıklar ölçümü yapıldıktan sonra canlı olarak tekrar suya bırakılacak.Yaptığımız bu faaliyeti sadece balık yakalamak olarak düşünmemek lazım. Kırıkkale ilimizin, Kapulukaya Baraj Gölü’müzün, Hacılar İlçemizin ismi, eşsiz doğal güzelliği, suyunda ve çevresinde yaşayan canlı hayatını tüm Türkiye tanımış olacak.Federasyonumuza üye on beş güzide derneğimiz ve onlara üye binlerce sportif olta balıkçısı arkadaşımız var. 2022 yılında bu turnuva kapsamında 8 değişik bölgede yarışma yaptık. Bu yarışmalarda dereceye giren takım ve sporcular öncelikli olarak final yarışmasına alınıyorlar. Sosyal medya ile yazılı ve görsel basından yarışmanın bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.Kapulukaya Barajı’na kamp, piknik, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığı, olta balıkçılığı, bisiklet ile kuş gözlemciliği gibi doğa ile insanımızın bütünleştiği faaliyetleri yapmak için ziyarete gelen ve sayıları on binlerle ifade edilen birçok kesim var. Yarışma sayesinde bu sayı daha da çok artacak.”

İLGİLİ KURUMLARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

“Ben buradan özellikle Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu ile Hacılar Belediye Başkanımıza Sayın Mehmet Koyuncu’ya teşekkürlerimizi sunmak isterim. Federasyonumuzun merkezi olan Ankara’da başlattığımız GELECEĞE RASTGELE sloganımızı Kırıkkale ilimizde de devam ettirebilmemiz için sağ olsunlar ne istediysek hemen ilgilendiler.Kırıkkale ilimiz özellikle sucul hayat konusunda çok zengin bir coğrafyaya sahip. Konuya hassas yaklaşan çok değerli yöneticilerimiz sayesinde daha da güzelleşeceğinden şüphemiz yok. Ayrıca tarihi Çeşnigir Köprüsü ve kanyonu içerisine yapılan çalışmalardan dolayı da Valiliğimize çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Harika bir çalışma olmuş.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x