Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Karakeçili

Karakeçili Şenliğe Hazır

Kırıkkale’nin Türkmen ve Yörük şehri Karakeçili’de 28. Uluslar Arası Kültür Şenliği 16-17 Eylül 2022 tarihlerinde coşkuyla kutlanacak.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Türkmen ve Yörük şehri Karakeçili’de 28. Uluslar Arası Kültür Şenliği 16-17 Eylül 2022 tarihlerinde coşkuyla kutlanacak.

İKİ GÜN SÜRECEK

İlk program 16 Eylül 2022 Cuma günü saat 12.00’da İlçe Merkez Camii’nde Kur’an-ı  Kerim ve Mevlid Tilavetiyle başlayacak. Ardından  Atatürk Anıtına  çelenk konulacak. Daha sonra ikramlarda bulunulacak. Hemen ardından Karakeçili’nin tarihini anlatan panel gerçekleşecek. Tiyatro ve yöresel sanatçıların konserleriyle ilk gün sona erecek.17 Eylül Cumartesi günü ise saat 12.00’da dışarıdan gelen sanatçılar karşılanacak. Kortej yürüyüşünün ardından İlçe stadyumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından mehter konseri  sahneden yerini alacak. Konuşmalardan sonra ikram ile şenlik devam edecek. Halk oyunları, planör gösterisi, okçuluk atışları gerçekleşecek. Kahraman Türk Kadınları Eskişehir Anadolu Bacıları, ustalar topluluğu, Nesilhan Ören Yılmaz konseri, Kültür Bakanlığı Sanatçılarının ardından Büyük saz üstadı Orhan Hakalmaz konseri ile şenlik devam edecek. Konseerin ardından Havi fişek gösterileri ile şenlik sona erecek.

ŞENLİĞE DAVET ETTİ

Tüm vatandaşları şenliğe davet eden Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, geçmişiyle gurur duydukları ilçe halkının hak ettikleri şekilde yaşamaları adına her türlü mücadeleyi verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Aydemir,  “Bu topraklarda buraları yurt yapan, Anadolu yapan, manevi ilhamlarıyla gergef gergef ören Allah dostu birçok insanın manevi mirası üzerinde bulunuyoruz. Aynı şekilde bugün ‘Alperenlerin Serdarı’ olarak bildiğimiz Ertuğrul Gazi’yi anıyoruz. Allah onlardan ebediyen razı olsun. Biz bu güzel topraklara, bayrağa sevdalıyız. Her tarafı karış karış şehitlerin kanıyla sulanmış bu güzel Anadolu’ya sevdalıyız. Biz Ertuğrul Gazi’nin, Osman Gazi’nin çınarının yapraklarıyız ama bir taraftan da onun mirasını yaşatmak için büyük bir istek, aşk ve şevkle çalışmak zorundayız.”

KARAKEÇİLİ’NİN GEÇMİŞİ

Karakeçili, Oğuzların 24 kolundan biri olan Kayı Boyu’nun en büyük aşiretlerinden biri olan Karakeçili aşireti, Ertuğrul Gazi önderliğinde Orta Asya’dan kalkıp Gaziantep’in Karacadağ eteklerinden Fırat’ı geçen Karakeçililer batıya ve kuzeye doğru ilerleyerek Ege’ye, Orta Anadolu’ya, Batı Anadolu’da Bilecik Söğüt’e gelerek yerleşik düzene geçilmiş ve daha sonra 15. yüzyılda bir kısmı Söğüt’ten ayrılarak, bir kısmı da şimdiki Karakeçili’nin bulunduğu yerde Karakeçili köyünü kurmuşlardır. 1957 yılında belediye teşkilatına kavuşmuştur. Bağlı olduğu yer Ankara ili Balâ ilçesi iken, 25 Mayıs 1990 tarih ve 3587 sayılı kanun ile ilçe olmuş ve yine aynı kanun ile il olan Kırıkkale’ye bağlanmıştır.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x