Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Kardeş okul okuyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, ilköğretim öğrencilerine kitap okumayı teşvik edecek kardeş okullar ve kardeş sınıflar uygulaması başlattı.

KİTAP SATIN ALDILAR

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin tamamen kendi maddî imkânlarıyla satın aldıkları kitapları, belirledikleri kardeş okul öğrencilerine bizzat kendi elleriyle dağıtan lise öğrencileri yaptıkları işin mutluluğunun tarif edilemez olduğunu belirttiler. Projeyi ilk olarak Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 3-A sınıfında başlatan ekip kitap bir de dağıtım töreni yaptı.

SINIFTA DAĞITTILAR

Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Murat Özsoy, törende öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada: “Duyduk ki okumayı çok seven bir sınıfmışsınız. Biz de istedik ki daha da çok okuyun, okuyacak daha çok kitabınız olsun. Başlatmış olduğumuz Kardeş Okul Projesi gereği sizlere bu güzel kitapları dağıtmayı uygun gördük. İnşallah bundan sonra daha çok okursunuz” dedi. Ayrıca bu projenin rehber öğretmeni olan Nazlı Akdağlı’ya da teşekkür eden Özsoy: “Projeye elimizden geldiğince destek veriyoruz. Ancak proje fikrini ortaya atan Edebiyat Öğretmenimiz Nazlı Akdağlı’nın payını asla inkâr edemeyiz” diyerek, Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nden temsilen gelen öğrencilerle ve öğretmenlerle birlikte kitap dağıtımına geçti.

OKULLARA DESTEK ÇAĞRISI

Bir teşekkür konuşması yapan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Denizedalan da: “Gelir seviyesi düşük bir çevrede eğitim öğretime devam eden okulumuz öğrencilerine, okuyacakları seviyede kitaplar hediye ederek onları mutlu eden Atatürk Sağlık Meslek Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür eder, bu kadirşinaslıklarının artarak devam etmesini dileriz. Bizim gibi okullara yalnızca Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nin değil; Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi gibi okulların da desteğiyle öğrencilerimiz farklı imkânlara kavuşabileceklerdir” dedi. 3-A sınıfı öğretmeni Fadime Coşkun ise yaptığı açıklamada, “Geneli maddi imkânsızlıklar içerisinde eğitim öğretimine devam eden öğrencilerine bu tür bir teşvikte bulunan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine ve özellikle de Edebiyat Öğretmeni Nazlı Akdağlı’ya çok teşekkür ederim” dedi.

TÜM KIRIKKALE’YE YAYILACAK

Program sonrası, projeyle ilgili açıklama yapan Nazlı Akdağlı: “‘Liseliler Okuyor Kardeşlerini Okutuyor’, ilimizde bu alandaki ilk projedir. Okul müdürümüzün manevî desteği dışında tamamen öğrencilerimizin kendi gayretleriyle ortaya koydukları bir projedir. Projemizin amacı, gelir seviyesi düşük semtlerdeki okullarda öğrenimine devam eden öğrencilerimizi okumaya teşvik etmektir. Tamamen “100 Temel Eser” içerisinden seçilen Dünya ve Türk Klasiklerinden oluşan kitaplar gerek içerik gerekse pedagojik olarak öğrencilerimizin seviyesine uygundur. Eğer projemiz istediğimiz ölçüde sonuç verirse tüm Kırıkkale’ye yaymayı düşünüyoruz” dedi. Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde okuma oranının Kırıkkale ortalamasının çok üstünde olduğunu da ifade eden Akdağlı, “Bu tür projeler hem kendi öğrencilerimizi okumaya teşvik ediyor hem de gelir seviyesi düşük okullardaki öğürencilerimizin kitap okumasını sağlıyor” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu