Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Toplumun kanayan yarası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Valilik ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından “Aile içi şiddet” konulu konferans düzenlendi. Psikolog Çiğdem Şahin Karaarslan, kadına yönelik şiddetin, toplumun kanayan bir yarası olduğunu söyledi.

YÜZDE 70’İ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen konferansta, Psikolog Çiğdem Şahin Karaarslan ve Muradiye Oral tarafından aile içi şiddet ve yeni çıkan yasa ile ilgili katılımcılar bilgilendirildi. Psikolog Oral, burada yaptığı konuşmada, aile içi şiddetin dünya genelinde yaygın olduğunu, kadınların ve çocukların şiddete daha çok maruz kaldığını ve dünya genelinde öldürülen kadınların yüzde 70’nin aile içi şiddete maruz kaldığını söyledi.

ŞİDDET FİZİKSEL ZARAR OLUŞTURUR

Türkiye’de de aile içi şiddetin yaygın olduğunu ifade eden Oral, şöyle konuştu: “Ailelerin yüzde 53’ünde sözel, yüzde 34’ünde fiziksel şiddet yaşanıyor. Çocukların şiddete maruz kalma oranı ise yüzde 46’dır. Şiddete uğrayanların yüzde 80’i bunun önüne geçilemeyeceğini düşünüyor. Şiddet her sosyo ekonomik düzey ve eğitim seviyesinde görülüyor. Eğitim seviyesi arttıkça şiddet gizlenerek devam ediyor. Şiddet olan evde, duygular incinir. Fiziksel zararlar oluşur ve çocukların sağlıksız büyümesi gibi başka problemler ortaya çıkar. Ailenin dirlik ve düzeni bozulur. Kimse birbirini sevmez.”

RESMİ GAZEDEDE YAYIMLANDI

Psikolog Çiğdem Şahin Karaarslan ise, kadına yönelik şiddetin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir toplumsal sorun teşkil ettiğini ve şiddetin önlenmesi için gerek yasalar gerekse söz konusu düzenlemelerin yapılmaya çalışıldığını söyledi. Psikolog Karaarslan, çalışmalar kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan, “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun”un 8 Mart 2012 tarihinde Tbmm Genel Kurulu’nda oy birliği ile kabul edilip, 20 Mart 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu