Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Kep töreni merkezde yapılsın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesinin geleneksel hale gelen ve Başpınar Stadyumunda düzenlediği Akademik Yılı mezuniyet törenlerinin bu yıl her fakültenin kendi bünyesinde kampüs içerisinde yapacak olması şehirde tepkiyle karşılandı.

GELENEKSEL HALE GELMİŞTİ

Kırıkkale Üniversitesi yönetimi şehri yakından ilgili bir karar alarak her yıl Başpınar Stadyumunda düzenlediği ve geleneksel hale gelen akademik yılı mezuniyet törenini iptal ettiğini duyurdu. Karar Kırıkkale’de tepkiyle karşılandı. Özellikle öğrenciler ve şehir esnafı mezuniyet töreninin şehir merkezinde yapılmaya devam edilmesini isterken, bu konuda başta siyasiler ve şehir yöneticileri olmak üzere yetkilileri de göreve davet etti.

ŞEHİR TANITIMI VE EKONOMİYE KATKI

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Ragıp Cihat Mencet, “Başpınar Stadyumunda her dönem Kırıkkale Üniversitesi tarafından yapılan kep atma töreninin trafik sıkışıklığı oluyor bahanesi ile iptal ediyor. Töreni iptal eden yönetimin ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil 4 bine yakın öğrencinin ve aileleri birlikte bu sayının 17-18 binleri bulması Kırıkkale ekonomisi ve Kırıkkale’nin tanıtımı için bulunmaz bir fırsattır. Kep atma törenin Başpınar Stadyumunda değil Fikret Karabudak’ta yapılması elzemdir” dedi.

REKTÖRLÜK PROGRAMI DUYURDU

Diğer taraftan rektörlük mezuniyet törenleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “2018-2019 Akademik Yılı mezuniyet törenleri, Üniversitemiz Senatosu’nun 17 Mayıs 2019 tarihli toplantısında görüşülmüş ve törenlerin “Mezuniyet Haftası” şeklinde planlanmasına, fakülte ve meslek yüksekokulların, mezuniyet törenlerini program dahilinde 17-21 Haziran tarihleri arasında her fakülte kendi bünyesinde yapmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x