Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Keskin-Ceritkale kanyonu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli dağcılar şimdiye kadar hiçbir dağcı grubunun girmediği, geçmediği Ceritkale kanyonunun keşfini yaptı. Keskin Kaymakamlığınca desteklenen Keskin-Dinek-Yöresel Yemekler ve Gastronomi Merkezinde yapılan sabah kahvaltısı takviyesi ile başlayan etkinliğe biri lisansı 9 yaşında çocuk 5 bayan olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı.

9 YAŞINDAKİ KÜÇÜK DAĞCI

Ceritkale köyünden başlaması gereken etkinlik yoğun yağmur nedeniyle Konurhacıobası köyünden başladı. Ekip yağmura rağmen 10 km.yi bulan kanyonu Esatmüminli köyünde tamamladı. Kanyon içinde akan derenin menderes yaparak gitmesi ekibe ayrı bir zorluk verirken, parkurunda heyecanını artırıyordu. Derenin geçit vermeyen bölümlerinden taşlardan köprü yaparak geçen ekip, yaklaşık dereyi 10 defa geçmek zorunda kaldı. 9 yaşındaki küçük dağcı Ebrar Şaşmaz’ında başarıyla tamamladığı etkinlik saat 10.30 sularında başlarken saat 15.00 tamamlandı.

17 KM’LİK PARKUR

Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler veren Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Metin Atun “Toplam uzunluğu 17 km. olan parkurun kanyon diyebileceğimiz bölümü Danacıobası köyünde başlamaktadır. Dere geçitlerinin yanında, değişik dik kaya oluşumları, söğüt, karamık, kuşburnu, böğürtlen ve daha pek çok bitki örtüsünü de barındırmaktadır.  Kanyon, Ceritkale, Danacıobası, Konurhacıobası, Ortasöken ve Esatmüminli olmak üzere 5 köyü kapsamaktadır. Ekibimiz, etkinlik dönüşünde Keskin ilçesinin yükselen trendi küçük yeraltı şehri namı diğer SULU MAĞARA’ ya da uğramayı ihmal etmediler. Ceritkale kanyonu doğaseverler için iyi bir yürüyüş alanı olurken yeni bir heyecanı içinde barındırmaktadır. Bu güzel parkura ve Sulu Mağara’ya doğaseverleri bekleriz.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x