Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Keskin’e yeni öğretmenevi ve yeni okul

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İKİ YENİ BİNANIN İHALELERİ YAPILDI, İLK KAZMA İÇİN GÜN SAYIYOR

Keskin ilçesinde bir süredir hizmet veren ve yer darlığı çeken öğretmenevi ve Cumhuriyet Ortaokulu’nun yerine yenileri yapılıyor. Yeni modern öğretmenevi ve 16 derslikli yeni okul için çıkılan ihale tamamlanırken, önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarında ilk kazma vurulacak.

50 YATAK KAPASİTELİ ÖĞRETMEN EVİ

Keskin ilçesinde büyük ihtiyaç hissedilen yeni öğretmen evi ve 16 derslikli yeni okul projesi hayata geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresine gönderilen ödenekle Keskin Öğretmenevi ve 16 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu’nun ihaleleri yapılırken, ihale sürecinin birkaç gün içerisinde noktalanacağı belirtiliyor. 5 bin 136 m2 arazi yapılacak olan yeni öğretmenevinin detayları da netlik kazandı. 50 yatak kapasiteli olacak yeni öğretmenevi içerisinde düğün salonu, yemek salonu, 2 VIP oda, sauna ve hamam bulunacak. Kaloriferle ısınacak binada elektrik jeneratörü de bulunacak.

 

16 DERSLİKLİ YENİ OKUL

16 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu ise 4 bin 56 m2 arza üzerine inşa edilecek ve Bodrum+Zemin+2 Kat şeklinde yapılacak. Öğretmenevi ve 16 derslikli yeni okul inşaatları yer tesliminden itibaren 400 takvim gününde teslim edilmesi öngörülüyor. Her iki binanın ihalenin yapılması Keskin ilçesinde sevinçle karşılandı. Keskin İl Genel Meclis Üyeleri Ekmel Cönger ve Ömer Çiçek’in de yakından takip ettiği iki projenin de kısa zamanda hayata geçmesi bekleniyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x