Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KeskinManşetSiyaset

Keskin’in ‘DEDE’si var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KESKİN’DE SON SÖZÜ DEDE YILDIRIM SÖYLEDİ. YILDIRIM KENDİSİNİ DESTEKLEMEYE GELEN YÜZLERCE KESKİNLİYE SESLENDİ. BBP’DEN ADAY OLACAĞINI AÇIKLAYAN YILDIRIM; “10 YILDA YAPILAMAYANLARI 15 AYDA YAPACAĞIZ”  DEDİ.  

Keskin’de siyasi hareketlilik Dede Yıldırım’ın destekçileriyle yapıtığı miting havasındaki toplantıyla hat safhaya ulaştı. Yaklaşık 400 Keskinli, Yıldırım’a “Sen neredeysen biz oradayız” dedi. Yıldırım ise, “Bu güne kadar sizler ve ben hep mağdur edildik. Bizi mağdur edenler Keskin’i de mağdur etti” diye seslendi.Keskin İlçesi’ndeki bir dinlenme tesisinde toplantı düzenleyen Yıldırım’a, kısa sürede yapılan organizasyona rağmen yaklaşık 400 kişi destek verdi. Yıldırım, yüzlerce Keskinliye 3 seçenek sundu. Birinci seçenek olarak, “Aday olma derseniz sizlerden helallik isteyip evime gideceğim” diyen Yıldırım, “Eğer ki gidip bir partiye destek verelim derseniz. Arzunuz benim için emirdir. Bunu da yaparım” dedi. Bu sırada salondan, “Hayır” sesleri yükseldi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “Hep birlikte yeniden şansımızı deneyelim ve bizi mağdur edenlere en güzel cevabı 30 Mart’ta verelim diyorsanız. Bu da benim için bir emirdir” dedi. Salonda, “Sen neredeysen biz de oradayız” sloganları yükseldi ve Yıldırım, Büyük Birlik Partisi’nden aday olacağını söyleyerek, “10 yılda yapılamayanları 15 ayda hep birlikte yapacağız. Herkesi Keskin’in geleceği için seferber edeceğiz” dedi. Keskin’in ‘DEDE’si var - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

‘MİLLETVEKİLLİĞİNİ ÇOK AZ BİR OYLA KAYBETTİM’

Yıldırım, kendisini ilçe merkezinden yaya ve araçlarla desteklemeye gelen yüzlerce Keskinli’ye tarihi bir konuşma yaptı. İşte Yıldırım’ın konuşmasında öne çıkarlar; “Siyasi hayatım 1987 yılında daha Kırıkkale il olmadan önce Ankara’dan milletvekili adayı olmakla başladı. 1991 yılı seçimlerinde de Kırıkkale’den seçimlere katıldım. Bu seçimlerde çok az bir oyla milletvekilliğini kaybettim. Daha sonra 27 ay 5 gün Keskin Belediye Başkanlığı yaptım.

‘FELSEFEM İŞ VE EKMEK VERMEK’Keskin’in ‘DEDE’si var - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Benim felsefem iyilik yapan olmak, ekmek sahibi, iş sahibi yapan olmaktır. Bu felsefemi yaşatmak için a partisi, b partisi olmasının bir farkı yok. Fakat bir takım siyasi hatalarım da oldu. 1994’ten bu yana hemen hemen her seçime katıldım. Sizler bana destek verdiniz ve oy potansiyelimizi hiç düşürmediniz. En son 1999 seçimlerinde ciddi bir çalışma ve mücadele azmi gösterdik ve kazandık. Ancak o zaman bakan olan bir zat gelip, “Keskin’i biz hallettik” dedi ve Koray Aydın’ın ismini vererek, seçimi elimizden Ankara Seçim Kurulu’ndan işi çözerek aldıklarını kendisi ifade etmiştir. ‘Bu da size yakışandır’ dedik geçtik.

‘YA YANLIŞ BİLGİLENDİRDİLER, YA DA…’Keskin’in ‘DEDE’si var - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

2004 seçimleri geldi. Ben AK Parti’ye müracaat ettim. Ancak aday olarak Yahya Ucaçelik’i tercih ettiler. O seçimde Ucaçelik’in yanında olduk. Hiçbir talepte bulunmadık ve seçimi kazandırdık. Bunu da sizlerin desteği ve yardımıyla yaptık. 2009 yerel seçimlerinde yeniden ancak Bayram Sakallı’yı tercih ettiler. Buna da saygı gösterdik. 2014 Yerel Seçimleri için de gidip müracaat ettik. Keskinli sayın Beşir Atalay bizim bakanımız. Ben kendilerini çok seviyor ve takdir ediyorum. Kendisiyle arkadaşlarımız vasıtasıyla görüşme imkanımız oldu. Net bir şey söylemedi ancak belli işaretler verdi. Bakanımızın hükümetteki ve partideki gücünü biliyorum. Esra Hanım diye bir evladımızı aday gösterdiler. Ben bakan beye rağmen Esra Hanım’ın atanacağını düşünmüyorum. Şayet atandı ise ya bakan beyi benim hakkımda yanlış bilgilendirdiler, ya da bakan beyin gücü yetmedi. Tüm bunları yaşayarak bugün ki sürece geldik.

‘HAKKIMIZI YEDİLER’

Şimdi görünürde 4 parti seçime katılıyor. Ben sizlerin biraz beyin jimnastiği yapmanızı istiyorum. Affınıza sığınarak bir analiz yapmak istiyorum. Öncelikle iktidar partisi hakkında konuşmak istiyorum. Demokrat Parti’den adaylığımda başabaş mücadele verdim. Siyaseti helal bir şekilde icra etmek lazım. O seçimde sadece ben değil, bana oy veren 2 bin 682 seçmenin hakkını yediler. Ben hakkımı helal etmiyorum. Şimdi bu AK Parti bu evladımızı getirip aday gösterdi. Bu evladımızın aile kökeni Cumhuriyet Halk Partili ve babası daha önce milletvekilliği yapmıştır. Şuan bir eleştiride bulunmuyorum. Sadece siyasi yönüne bakıyorum.  Bir önceki seçimlerde CHP’nin Keskin’de yüz oy aldı. O günkü AK Parti’ye Bülent Şükrü Altınışık da destek verdi. Ancak kendisi şuan Demokrat Parti’nin adayı. Bu evladımız Keskin’de erimiş bitmiş CHP potansiyelinden bir katkı bulamaz. AK Parti’nin oyunun üzerine de oy koyamaz.

‘ALTINIŞIK DOSTLARINI KAYBETTİ’

Gelelim Bülent Altınışık’a. Bana göre Altınışık kalelerini ve dostlarını kaybetti. Büyüklerim beni bağışlasın. Bugün bir Mustafa Atakul, Mahmut Diri, Sefer Güneşli gibi hatrı sayılır ve Keskin’de saygın bir yeri bulunan isimlerle koptu. İşin en önemli yanı ise, Belediye Düğün Salonu’nda yapılan istişare toplantısında, “Ben aday olamazsam,AK Parti’den adayını destekleyeceğim” dedi. Bunu söylerken şerefi ve namusu üzerine yemin etti. Benim dışımda bir başka aday arkadaşa çocuğunun üzerine yemin etmiş. Hangi yeminine inanacağız. Şerefim namusum diyorsun ihlal ediyorsun. Çoluğum çocuğum diyorsun ihlal ediyorsun. Vatandaş sana nasıl güvenip oy verecek.

‘UCAÇELİK’E DESTEK VERMİŞTİM’

Geçtiğimiz seçimlerde MHP 522 oy aldı. Şuan ki aday da bizim evladımız. Ancak 522 oydan daha az bir oy alacağını düşünüyorum. Oyunu 2 bin yapmak ta mümkün değil gibi görünüyor. Şuraya gelmek istiyorum. Yahya Ucaçelik benim için önemli. Bu memlekette 3 dönem belediye başkanlığı yaptı. Ben Yahya Bey’e 2004 seçimlerinde gereken desteği verdim.

‘UCAÇELİK TEHDİT EDİLDİ’

Benim seçmenim bu güne kadar hep mağdur oldu. Yahya Bey sağolsun geçen dönem beni desteklediler. Fakat son 1 hafta içerisinde çok ısrar etmemize rağmen Yahya Bey gelmedi. Yakın dostlarımızdan öğrendiğimize göre Yahya Bey o dönem tehdit edildi. Bu dönem aday olması durumunda birileri yine Yahya Bey’i tehdit edebilir mi? bu bilinmez.

‘HELALLİK İSTEYİP EVİME GİDEBİLİRİM’

Tüm bu düşünceleri paylaştıktan sonra, şunları söylemek istiyorum. Bana derseniz ki, “Biz sana gereken emeği gösterdik. Sen de biz de mağdur olduk. Aday olma” derseniz, sizden helallik isteyip evime döneceğim. Veya ‘Hep birlikte gidip bir partiyi destekleyelim’ diyorsanız, sizin arzunuz benim için bir emirdir. Sizlerle her yere giderim. Kimi diyorsanız desteklerim. ‘Hayır biz seninle kader birliği yaptık. 1 defa daha şansımızı denemek istiyoruz’ derseniz. Yine arzunuz bir emirdir diyerek bu isteğinizi de yerine getiririm. Karar sizin. Siz önde olacaksınız ben arkanızda olacağım.

‘KESKİN’İMİZİ KURTARALIM’

Keskin ülke genelinde yapılan hizmetlerden nasibini almadı. Ben bunu Bakan Bey’e de arzu ettim. 29 Mart 2014 Seçimleri’nin ardından Genel Seçimler yapılacak. Hem de 15 ay gibi kısa bir süre sonra. Bu 15 ayda 10 yılda alınamayan hizmetleri, akılcı ve yapılabilir projelerle ilçemize getireceğiz. 24 saat tek başıma değil, bu işten anlayan bir ekiple çalışarak, halkımızla birlikte başaracağız. Bakan Bey’e gidip, ‘Bunlar yapılabilir projeler, siz güçlüsünüz, hükümetiniz güçlü. Keskin’imizi kurtaralım” diyeceğiz. (Haber-Foto: Fatih GENÇER)

0 0 votes
Haber Değerlendirme
9 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
müslüm
müslüm
7 Şubat 2014 21:13

yazık ya bugüne kadar keskinimize hiçbirşey katmamış insanlara nasıl sırtımızı döneceğiz bilemiyorum gerçekten özveri ile çalışan insan istiyorum orada yada burada bağlanıp kalmamış ben kimseye başkanım demem sonra insanlar kendilerini birşey zannediyorlar üzülüyorum

keskinli
keskinli
7 Şubat 2014 07:38

Kazanamaz çünkü kaybetmeye alıştı bide mağdur edebiyatı yapıyo yahyayı tehdit ediyolar diye kim napsın yahyayı

Muammer Uça
Muammer Uça
6 Şubat 2014 10:07

yahya reisin her zaman arkasındayız onun ayağı tökezlesin keskini ayağa kaldırırız bu böyle biline

Murat Ateş
Murat Ateş
5 Şubat 2014 15:41

Yahya reisin şuan aday olup herkese neyin ne olduğunu göstermesi lazım

Çağrı Şahindoğan
Çağrı Şahindoğan
5 Şubat 2014 11:57

Yahya Ucaçeliği tehdit edebilecek bir güç yok olamaz da Allaha şükür. Ki birilerinin aklindada böyle birşey varsa bilsinlerki şuan sulari akmayan keskinin musluklarindan kan akitiriz herkes haddini bilsin akilli olsun.

kaan
kaan
5 Şubat 2014 10:33

aslan denilen zibidi gerçek ismini yaz sana öyle konuşmak neymiş göstereyim aslanmısın yoksa kedimi göreyim ib …….i…………..ne

kemal SAYLIK
kemal SAYLIK
4 Şubat 2014 20:13

Keskin sana hasret sen keskine hasret baskanim bu hasretlik 30 mart sabahi sona erecek allahin izniyle bu halk senin yanin baskanim bu sefer hakkimizi kimseye yedirmeyecegiz baskanim senin hep yanindayiz baskanim bu gun ve hic bir zaman yalniz birakmayacagiz baskanim seni

Başa dön tuşu