Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKeskin

Keskin’li Çiftçiler Yardım Bekliyor

Kırıkkale Keskin ilçesinin tarım alanında önemli bir yere sahip olan Büyükceceli köyünde, arpa ve buğday tarlalarında hastalık vakalarının görülmesi çiftçileri endişelendirdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Keskin ilçesinin tarım alanında önemli bir yere sahip olan Büyükceceli köyünde, arpa ve buğday tarlalarında hastalık vakalarının görülmesi çiftçileri endişelendirdi. Sonbahar ekim döneminde hasadı beklenen tarım ürünleri, bu beklenmedik hastalıkla karşı karşıya kalmanın etkisiyle tehlikeye girmiş durumda.

Kırıkkale Keskin ilçesin’in Büyükceceli Ceritmüminli Göçbeyli ve diğer köylerinde yaşanan bu hastalıklarla beraber halk bu durumdan çok şikayetçi olduğunu dile getirerek tarlalarında arpalarda kök çürüme, buğdayda (septoria) yaprak leke hastalığının oluştuğunu dile getirirken, anız ve nohut yerlerinde yoğun bir şekilde bu hastalığın meydana geldiğini söylüyorlar.

Keskin’li çiftçiler yaşanan bu hastalıklar neticesinde Devletimizden ve Kırıkkale İl Tarım Müdürlüğümüzden destek bekliyoruz bizleri bu yoğun dönemde yalnız bırakmasınlar bizlerin yanında olsunlar diyerek seslerini duyurdu.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x