Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kırıkkale 10 bin 570 göçmene ev sahipliği yapıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle, Kırıkkale’de yaşayan göçmenlerden oluşan bir heyet Vali Yunus Sezer’i ziyaret etti. Ziyarette yapılan çalışmalar ve Kırıkkale’de bulunan mülteci sayıları konusunda bilgiler veren İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, Kırıkkale’nin toplamda 10 bin 570 göçmene ev sahipliği yaptığını söyledi.

GÖÇMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan ile birlikte Kırıkkale’de yaşayan Iraklı, Suriyeli, Afganistanlı ve İranlı göçmenleri makamında kabul eden Vali Yunus Sezer,  18 Aralık Göçmenler Günü’nün dünya çapında yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflediğini belirterek Göçmenler Günü’nü kutladı. Ziyarette, Irak, Suriye, Afganistan ve İran’lı göçmen misafirlerle bir süre sohbet eden Vali Sezer, daha sonra İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan’dan ilimizde yaşayan göçmenler hakkında bilgi aldı.

EN FAZLA IRAKLI VE AFGAN BULUNUYOR

Kırıkkale’de bulunan göçmenlere en iyi hizmeti verebilmek adına çalışmaların yapıldığını söyleyen İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, Kılıçlar Köyünde de Geri Gönderme Merkezinin bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan, Kırıkkale genelinde 3 bin 787 Irak, bin 765 Suriye, 3 bin 827 Afgan, 664 İran ve diğer ülkelerden 527 olmak üzere toplam 10 bin 570 göçmen bulunduğunu vurguladı. Ziyarette, iki göçmen  öğrencinin İstiklal Marşımızın iki kıtası ile Bayrak adlı şiiri okumasının ardından Vali Sezer, öğrencilere günün anısına hediyeler verdi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x