Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale Adliyesinden Kitap Bağış Kampanyası

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce 2023 yılında “Kitap iyileştirir” sloganıyla Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için eş zamanlı olarak ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale Adliyesinde de kitap bağış kampanyası başlatıldı. 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce 2023 yılında “Kitap iyileştirir” sloganıyla Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için eş zamanlı olarak ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale Adliyesinde de kitap bağış kampanyası başlatıldı.

KAMPANYANIN AÇILIŞI YAPILDI

Yayın sayısı yetersiz olan ve yeni açılan ceza infaz kurumlarındaki kütüphanelere öncelik verilmek kaydıyla, 2021 yılında “Bir Kitap, Bir Umut” sloganıyla başlatılan ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyasının 2023 yılında da ülke genelinde başarılı bir şekilde yürütülmesi için “Kitap iyileştirir” sloganıyla Kırıkkale Adliyesi ile Podyum AVM’de kitap bağış stantları kuruldu. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan ve diğer katılımcılar eşliğinde Kırıkkale Adalet Sarayında kitap bağış kampanyasının açılışı gerçekleştirildi.

ŞUBAT AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Hükümlü ve tutukluların yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken ve kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırma amaçlarını taşıyan kitap bağış kampanyası, Kırıkkale’de Keskin Açık Ceza İnfaz Kurumu koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Kırıkkale’de Şubat ayının ortalarına kadar devam edecek olan kampanyaya yüksek oranda kitap bağışının yapılması bekleniyor.

REKTÖR ASLAN KİTAP BAĞIŞINDA BULUNDU

Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, açılış töreninde hükümlü ve tutukluların yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken bir şekilde kanunlara, toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyum sağlamalarını kolaylaştırmayı amaçlayan kitap bağış kampanyası hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kampanyada emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Fuat Sezgin ile Bilimler Tarihine Yolculuk” adlı eserden 80 adet bağışladı. Kütüphane Dokümantasyon Dairesi Başkanlığımız ise 250 adet kitapla kampanyaya destek oldu. Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, kampanyaya destekleri dolayısıyla Rektörümüze ve Üniversitemize teşekkürlerini iletti.

BAĞIŞ STANTLARI ZİYARET EDİLEBİLİR
Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin’in hükümlü ve tutukluların ürettiği ürünlerin satıldığı market ile ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla kurulan sosyal marketi, protokol üyelerine gezdirmesi ile devam eden program, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için düzenlenen kitap bağış kampanyası 15 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek. Kitap bağışlamak isteyenler, hafta içi her gün Adalet Sarayı’nda; Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise Podyum AVM’de bulunan kitap bağış stantlarını ziyaret edebilir.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x