Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Asayiş

Kırıkkale Emniyeti Kuyumcuyu gasp eden şebekeyi çökertti

Kırıkkale´de kuyumcu kuryesini silahla gasp ettikten sonra kaçan şüpheliler Ankara'da yakalandı. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 2'si tutuklandı, diğer 2 şüpheli ise nöbetçi savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale´de kuyumcu kuryesini silahla gasp ettikten sonra kaçan şüpheliler Ankara’da yakalandı. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 2’si tutuklandı, diğer 2 şüpheli ise nöbetçi savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Kırıkkale’de önceki gün meydana gelen olayda kuyumcu kuryesini silahla gasp eden şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekiplerince başlatılan geniş çaplı operasyon sonucu aynı gün içinde yakalandı.Yenidoğan Mahallesi Menderes Caddesi´nde kaldırımda yürüyen kurye Mesut A’nın önünü kesen maskeli 3 kişi, tabancayla havaya ateş ederek kuryenin elindeki çantaları almaya çalıştı. Çantaları vermemek için direnen kuryeyi darbeden şüpheliler, içinde ziynet eşyası ve paraların olduğu bir çantayı alarak otomobille olay yerinden kaçtı.Yapılan çalışma sonucu şüphelilerin Ankara’ya kaçtıkları belirlendi.Kırıkkale ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yürütülen ortak çalışma sonucu olayla bağlantısı olduğu belirlenen 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.Şüphelilerde yapılan aramada 3 tabanca ile 24 mermiye de el konuldu.

2024/02/1708152580_a3.jpg
Kırıkkale’ye getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 2’si tutuklandı, diğer 2 şüpheli ise nöbetçi savcılık tarafından serbest bırakıldı.Polis ekipleri, şüphelilerin gasp ettikleri para ve ziynet eşyalarını sahibine teslim etti.Ziynet eşyalarına ve parasına kavuşan Mesut A., gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın faillerinin kısa sürede yakalanmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Olay esnasında kendisinin de darp edildiğini anlatan Aslan, “Arabamı otoparka çektikten sonra çantaları alıp oradan Toprak Mahallesi istikametine yürüyüşe geçtiğim sırada yanıma beyaz bir araç yanaştı. Araçtan maskeli bir şahısla 3 kişi çıktı. Fakat ben maskeli olanı gördüm ve üstüme saldırdılar bir anda. Ne olduğunu anlayamadım olayın. Sonra gasp olayına dönüştüğünü gördüm ve çantaları yere koyarak üzerine kapandım. Vermemek için mücadele ettim. Bu esnada darbeler oldu, vurmalar oldu, darp aldım. Çantaları vermeyince bana silah çıkarttılar ve 3 el havaya ateş ettiler, tehditvari laflar konuştular. Ben yine teslim olmadım, bırakmadım. Sonra bir vatandaşımızın ‘polis geliyor’ ifadesinin ardından panikleyip olay yerinden kaçtılar.” diye konuştu.

Emniyet teşkilatına teşekkürlerini ileten Mesut A., “Kırıkkale ve Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli polislerimize benimle yakından ilgilenmeleri, olayı çözmeleri, işin üzerine düşmeleri ve bu olayı açığa çıkarmaları çok güzel. Emniyet teşkilatımızın çok titiz çalışmaları dolayısıyla hepsinden Allah razı olsun. Bu olayı aydınlatıp bir gün geçmeden gasp edilen altınlarımı ve paramı bana teslim eden tüm emniyet mensuplarına teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

2024/02/1708152580_a4.jpg

2024/02/1708152582_a53.jpg

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x