Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale Mülteci Girişine Kapatıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu bazı illerin mültecilere kapatıldığını açıkladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu bazı illerin mültecilere kapatıldığını açıkladı.

KAMPLARA ALINACAK

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, mülteciler hakkında açıklamalarda bulundu. Suriye’den Türkiye’ye savaş ya da çatışma bölgelerinin ötesinde ekonomik sebeplerle gelenlerin olduğunu tespit ettiklerini açıklayan Çataklı, Suriye kaynaklı göçlerde artık doğrudan geçici koruma statüsü verilmeyeceğini söyledi. Çataklı, bunun yerine bu göçmenlerin kamplara yerleştirileceğini ve araştırılarak eğer uygunsa geçici koruma statüsü verileceğini duyurdu.

YÜZDE 25’İ GEÇERSE

Türkiye’de toplam 5 buçuk milyon göçmen olduğunu belirten Çataklı, Türkiye’nin göç politikalarına ilişkin yeni planlamalar yapıldığını belirterek, “Bir mahallede nüfusunun yüzde 25’inden fazla yabancı varsa orayı yabancıların ikametine kapatıyoruz. O mahalleye ikamet için yeni kayıt almayacağız. Bunu mahalle mahalle yaptık. Toplam nüfusun yüzde 25’ini geçtiği için Türkiye’de 781 mahalleyi kayıtlara kapatmış oluyoruz.Şimdi bazı şehirleri de tamamen ikamete kapatmış olduk.” dedi.

KAPATILAN İLLER

İkamete kapatılan iller hakkında açıklamada bulunan Çataklı, “Kapatılan iller üç gruptan oluşuyor. Birincisi geçici korumaya kapatılanlar. İkincisi uluslararası korumaya kapatılanlar. Üçüncüsü ise ikisine birden kapatılanlar var. Geçici koruma kaydına kapatılan iller; Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Yalova. Uluslararası korumaya kapalı iller; Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Muş, Osmaniye, Rize, Tekirdağ, Tunceli” ifadelerini kullandı

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x