Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Kırıkkale’de Dünya astım günü resim sergisi açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı, “Dünya Astım Günü” münasebetiyle “Temiz Hava Sağlıklı Nefes” konulu resim yarışması düzenledi. Resim yarışmasına gönderilen eserler Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi girişinde sergilendi.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

“Dünya Astım Günü Resim Sergisi” nin açılışı Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Dilek Keskin ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Dilek Oğuz başta olmak üzere, akademik ve idari personelimizin katılımıyla yapıldı. Resim yarışması ile amacı ilkokul ve ortaokullardaki öğrencilere astımlıların karşılaştığı sorunların hatırlatılması, astımlıların sesinin duyurulması, sağlıklı bir çevrede sorunsuz nefes alabilmek için sigarasız, temiz hava konusunda farkındalık yaratmak ve öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine olanak sağlanması amaçlandı.

 

KIRIKKALE’DE VAKA SAYISI FAZLA

Kırıkkale’de astım gibi kronik akciğer hastalıklarının fazla olduğunu ifade eden Prof Dr Dilek Keskin, gençlerin sağlıklı bir çevrede sorunsuz nefes alabilmek için çok güzel eserler yaptıklarını ifade ederek öğrencilerin başarılarının devamını diledi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi İmmünoloji ve Allerji BD Başkanı Prof Dr Füsun Kalpaklıoğlu ise “Dünyada yaklaşık 300 milyon astımlı hasta olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde ise yaklaşık her 12-13 erişkinden ve 7-8 çocuktan biri astım hastasıdır. Astımın görülme sıklığı yıllar içinde giderek artmaktadır. Bu nedenle bu konuda farkındalık oluşturmak çok önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

19 MAYIS’A KADAR AÇIK

Doç Dr Ayşe Baççıoğlu, “Kırıkkale ilinde İlkokul ve ortaokul öğrencilerine giden duyular sonucunda yaklaşık 40 resim başvurusunun olduğunu ve seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda 3 eserin dereceye ve 2 eserin de mansiyona layık görüldüğünü” açıkladı. Dereceye giren resim sahibi öğrencilere ve öğretmenlerine sertifika ve ödülleri verildi. Ayrıca tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür sertifikaları takdim edildi. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki resim sergisi 19 Mayıs 2019’a kadar ziyaretçilere açık kalacaktır.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x