Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kırıkkale’de hayat durdu!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü dolayısıyla Kırıkkale’de anma etkinlikleri düzenlendi. Çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler kapsamında Saat.09.05’te Kırıkkale’de adeta hayat durdu. Siren sesiyle birlikte 7’den 77’ye tüm Kırıkkaleliler saygı duruşunda bulundu.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81’inci yılında anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve Garnizon Komutanı Mehmet Ali Durmuş’un yerlerini almasıyla başladı. Anma töreninde çelenkler Atatürk Anıtı’na sunuldu. Büyük Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte 7’den 70’e herkes saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Türk bayrağının göndere çekilerek yarıya indirildiği tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Buradaki törenin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde Atatürk konulu resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

MİLLETİMİZ EZELDEN BERİ HÜR YAŞAMIŞ

10 Kasım dolayısıyla Kırıkkale Valisi Yunus Sezer bir mesaj yayımladı. Vali Sezer mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 81. Yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Atatürk, milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır. 19 Mayıs 1919’da yaktığı istiklal meşalesi ile ezelden beri hür yaşamış milletimizin adeta küllerinden yeniden doğarak ayağa kalkmasını ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmasını sağlamış ve en büyük eserim dediği Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet etmiştir”.

BİZE DÜŞEN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAK

“Bugün bizlere düşen, vatanımıza ve bayrağımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, onun bırakmış olduğu mirası geleceğe taşımak ve göstermiş olduğu yolda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Törene Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Bakım Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x