Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Kırıkkale’de Seçimin Kazananı CHP

2018 Genel seçimlerinde 26 bin 886 oy alarak üçüncü olan ve ittifak oylarının birbirine sayılması nedeniyle bir milletvekili çıkartan Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale tarihinde en yüksek oy seviyesine ulaştı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2018 Genel seçimlerinde 26 bin 886 oy alarak üçüncü olan ve ittifak oylarının birbirine sayılması nedeniyle bir milletvekili çıkartan Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale tarihinde en yüksek oy seviyesine ulaştı.

OYLARINI %80 ARTIRDI

Ahmet Önal’ın başarılı bir milletvekilliği dönemi geçirmesiyle oy oranında zaten artış beklenen Cumhuriyet Halk Partisi oylarını %80,52 oranında artırarak 48.536’ya çıkarttı. Kesin olmayan sonuçlara göre Kırıkkale’de yüz 26,61 oy alan Cumhuriyet Halk Partisi, 2018 genel seçimlerinde Kırıkkale’de 15,28 oy almıştı.

YAHŞİHAN’DA BİRİNCİ OLDU

Yahşihan’da birinci olarak büyük bir sürpriz yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale genelinde oylarını artırdı. Daha önceki seçimlerde sıfır oy aldığı sandıklarda dahi ikinci veya üçüncü çıkan Cumhuriyet Halk Partisi, birçok köyde sandık kapattı. İl Teşkilatı ve Milletvekili adaylarının başarılı ve uyumlu çalışmalarının neticesi olarak sandığa yansıyan oy oranı CHP’de sevinç yaratsa da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması nedeniyle sevinç buruk yaşandı.

MİLLET İTTİFAKI DESTEKLEDİ

Millet İttifakı üyeleri olan Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi Kırıkkale’de milletvekili adayı çıkartmazken Cumhuriyet Halk Partisini destekleyeceklerini açıklamışlardı. Millet İttifakı üyesi olan Partilerin İl Başkanları kendi adayları ve kendi partisiymiş gibi kampanya döneminde çalıştılar. Sandık güvenliğinden, propaganda çalışmalarına kadar ittifak partileri bütün süreçlerin içerisinde yer alırken, CHP’yi Kırıkkale’de birinci çıkartmak için uyum içinde çalıştılar.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x