Kırıkkale

KIRIKKALE’DE ŞEHİTLER ANISINA FENER ALAYI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kırıkkale’de fener alayı düzenlendi. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen etkinliğe katılan binlerce kişi, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda buluştu. Ellerinde Meşale ve Türk bayraklarıyla genç, yaşlı, çoluk çocuk çok sayıda vatandaş Kırıkkale sokaklarında yürüyerek şehitleri andı.

ŞEHİT VE GAZİLER ANILDI

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu öncülüğündeki grup, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile Cumhuriyet ve Demokrasi meydanında toplanan grup, Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi’nden geçerek başlangıç noktasına geldi. Vali Sezer, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırıkkale’de geleneksel hale gelen fener alayı ile bütün şehitleri ve kahraman gazileri şükran ve minnetle andıklarını söyledi.

KIRIKKALELİLER VEFASINI GÖSTERDİ

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılını etkinliklerle kutladıklarını belirten Sezer, “Belediyemizin bu yıl beşincisini düzenlediği fener alayında tüm halkımızla birlikte olduk. Binlerce Kırıkkaleli vatandaş, Çanakkale ruhuna ve şehitlerimize sahip çıkıyor. Müthiş bir manevi atmosfer vardı. Binlerce Kırıkkaleli vatandaşlar şehitlerine vefa yürüyüşünde bir araya geldi. İnşallah yürüyüşümüz bundan sonraki yıllarda da devam edecek” diye konuştu.

MEŞALELER HİÇBİR ZAMAN SÖNMEYECEK

Belediye Başkanı Saygılı ise bu anlamlı günde tüm Kırıkkalelilerle bir kez daha fener alayında bir araya geldiklerini ifade etti. Mesele vatan, bayrak, ezan olduğu zaman Kırıkkale halkının kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade eden Saygılı, “Ellerimizdeki meşaleler hiçbir zaman sönmeyecek. Bunlar bizim hiç tereddüt etmeden bu vatan ve millet için canımızı seve seve verebileceğimizin göstergesidir” İfadesini kullandı. Fener alayı, Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle tamamlandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x