Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale’de uzlaştırma başarısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Uzlaştırmacı siciline kayıtlı olup, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığımızca Uzlaştırma kapsamına giren soruşturma dosyalarına görevlendirilen Uzlaştırmacıların katılım ile “Uzlaştırma İş ve İşlemleri” konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz uzlaştırmada Kırıkkale il genelinde yüzde 52’lik bir uzlaştırma başarısı elde edildiğini söyledi.

 

TÜRKİYE ORTALAMASINI YAKALADIK

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde gerçekleştirilen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Uzlaştırma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Birol Işık, Kırıkkale Baro Başkanı Erol Çakır ve uzlaştırma siciline kayıtlı uzlaştırmacılar katıldı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz yaptığı açılış konuşmasında “Mağdur ve fail arasındaki uyuşmazlığın etkin ve hızlı bir şekilde çözümlenmesinin sağlanması amacı ile alternatif bir çözüm yöntemi olarak oluşturulan uzlaştırma kurumu, Kırıkkale il genelinde yüzde 52 lik bir uzlaştırma başarısı elde edildi” diye konuştu.

 

UZLAŞTIRMACI YARGI YÜKÜNÜ HAFİFLETİYOR

Cumhuriyet Başsavcısı Ayaz “Amacımız bu başarının devamını sağlamak. Uzlaştırma kurumu sayesinde mağdurun uğradığı maddi veya manevi zarar 30 gün belki daha kısa bir süre içerisinde gideriliyor bunun yanı sıra kendisinden beklediği özür dilenmesi fırsatını yakalıyor. Takip ettiğimiz bir çok dosyada da sadece mağdurun beklediği özrün söylenmesi ile uzlaşmanın sağlandığına şahit olduk. Uzlaştırma sistemi aynı zamanda faile de önemli faydalar sağlamakta, uzlaşma sağlanması durumunda toplum neznindeki itibarı korunuyor, mağdurun uğradığı zararın nasıl giderebileceği konusunda söz sahibi oluyor, en önemlilerinden birisi de yargı yükünün hafiflemesi açısından uzlaşmanın sağlanması ile birlikte kamu davası açılmadan dosyanın kapanması sağlanıyor” dedi.

 

BAŞARILI UZLAŞTIRMACILARA ÖDÜL

Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Birol Işık’da yaptığı konuşmada, uzlaştırma kurumunun etkinliği ve verimliliğinin artırılması amacı ile sık sık uzlaştırmacılar ile toplantılar yapmayı planladıklarını belirtip karşılaşılan aksaklıklar hakkında bilgi verdi, uzlaştırmacılardan gelen soruları cevapladı. Toplantı sonunda kendilerine tevdii edilen 9 soruşturma dosyasından 8’inde uzlaştırmayı sağlayan uzlaştırmacılar İsmail Şimşek ve Fatih Kurtoğlu ile en yüksek edim ile taraflar arasında ki uzlaşmayı sağlayan Salih Pekdoğan’a ödülleri verildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x