Balışeyh

Kırıkkale’de yerli tohum ile kalite ve verim artıyor

Kırıkkale İl Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü ile Balışeyh İlçesi İzzettin Köyünde bulunan Cafer Kayıhan'a ait tarlaları gezdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü ile Balışeyh İlçesi İzzettin Köyünde bulunan Cafer Kayıhan’a ait tarlaları gezdi.

HAYIRLI KAZANÇLAR DİLEDİLER

Ziyaretin amacı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın” projesi kapsamında ekimi yapılan sertifikalı buğday çeşitlerinin kuraklık, hastalık ve soğuklara karşı dayanıklılık durumlarını incelemek ve çiftçilere bereketli kazançlar dileklerini iletmekti.

kirikkalede-yerli-tohum-ile-kalite-ve-verim-artiyor-2.jpg

GIDA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK ÖNEMLİ

Kırıkkale İl Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, yaptığı açıklamada “Yerli tohumlarımızın ekiminin yaygınlaştırılması, tarımsal üretimde dışa bağımlılığımızı azaltmak ve gıda güvenliğimizi sağlamak için çok önemlidir. Bu proje kapsamında İzzettin Köyünde yapılan demonstrasyon çalışmaları, çiftçilerimize yerli tohumların avantajlarını göstererek buğday üretiminde verim ve kaliteyi artırmalarına yardımcı olacaktır.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x