Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Kırıkkale’ye de gönderilmiş!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih’te yaptığı operasyonda Suriye uyruklu 3 kişinin evinde bozuk ve tarihi geçmiş 2 bin 9 kutu kanser tedavisinde kullanılan ilaç ele geçirdi. İlaçların Kırıkkale’nin de arasında bulunduğu illere gönderildiği öğrenildi.
3 SURİYELİ VE 2 ECZANE ÇALIŞANI GÖZ ALTINDA
İncelemelerde, kanser ilaçlarının hepsinin karekotlarının aynı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine polis ekipleri ilaçların üretildiği firma ile irtibata geçti. Üretici firma ilaçları incelemek için bazı numuneler talep etti ve firmanın yolladığı ön raporda “İlaçların sahte olmadığı, sadece kutularının değiştirildiği” yönünde bilgi geldi. Kanser ilaçlarının “soğuk zincir” yöntemiyle piyasaya sürülmesi esnasında ele geçirildiğini düşünen polis ekipleri, bu yöntemin kullanılmaması nedeniyle ilaçların bozulduğunu belirtti. Öte yandan ekipler, çok sayıda ilacın tarihinin geçtiği için şüphelilerin ilaç kutularını değiştirerek yeniden kutuladığını, ilaçların İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Diyarbakır ve Hakkari’deki eczacılara gönderildiğini belirledi. Polis ekipleri, 3 Suriyeli ve 2 eczane çalışanını gözaltına aldı.
450 BİN TL DOLANDIRDILAR
Polisler, operasyon sonrasında şebekenin başka yöntemlerini de ortaya çıkardı. Şebeke üyelerinin, bazı kanser hastalarının kimlik bilgileriyle anlaştıkları hastane çalışanlarını kullanarak, ilaç alınması için sahte reçeteler düzenledikleri belirlendi. Hastanede yazılan reçeteler, anlaşmalı eczanelerden SGK sistemi üzerinden indirimle alındı. Ekipler, ilaçların parasının büyük kısmını Sosyal Güvenlik Kurumu ödedi. Bu yöntemle şebekenin SGK’yı 450 bin lira dolandırdığı tespit edildi. Kanser tedavisi gören bazı hastalar, ilaç alma zamanı geldiğinde gittikleri eczanelerde ilaçların alındığını öğrendi. İlaçlarını alamayan kanser hastalarının SGK’ya şikayette bulundukları öğrenildi. Güvenlik Şube Müdürlüğü polislerinin, şebekenin geri kalan elemanlarını belirlemek için çalışmalarını sürdüğü öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Suriye uyruklu 3 kişi “Adli Kontrol Kararı” ile 2 eczane çalışanı ise savcılıktan serbest bırakıldı.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu