Kırıkkale

Kırıkkale’ye hizmet etmek bir şerefti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VALİ M. İLKER HAKTANKAÇMAZ KIRIKKALE’YLE VEDALAŞTI

Yaklaşık 2,5 yıl Kırıkkale valiliği görevinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, veda toplantısı düzenledi. Vali Haktankaçmaz “Kırıkkale’ye 2,5 yıl hizmet etmek bir şerefti” diye konuştu.

VEDALAŞMA TOPLANTISI

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kırıkkale Valiliği görevinden Mülkeyi Başmüfettişliği görevine atanan M.İlker Haktankaçmaz vedalaşma programı düzenledi. Toplantıya Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Valilik Makamında düzenlenen toplantıda, Kırıkkale Valiliği görevi süresince yapılan çalışmalar hakkında kısa açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz, görevi süresince her zaman desteklerini gördüğü Kırıkkale halkına, ilimizde yapılan çalışmalarda göstermiş oldukları gayretlerden dolayı, Vali Yardımcılarına, Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına, İl Müdürlerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Meslek Odalarına, Muhtarlara, Basın Mensuplarına ve adını sayamadığı tüm kurum ve şahıslara teşekkürlerini iletti.

HAYATIMIN EN UZUN GECESİYDİ

Vedalaşma programında konuşan Vali Haktankaçmaz “Kırıkkale’de 3 Haziran 2016 tarihinde göreve başlamıştık. İlk geldiğimiz gün bu işin bayrak yarışı olduğunu söylemiştik, aldığımız bayrağı daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olacağız demiştik. Geçtiğimiz günlerde çıkan kararname ile bizde buradaki görevimizin sonuna geldik. Cuma günü itibariyle Kırıkkale’den ayrılıyorum. Pazartesi günü de yeni valimiz görevine başlamış olacak. Göreve başlamamızın ilk ayında 15 Temmuz gibi bir ihanet bu ülke karşı karşıya kaldı. Zaten benim geldiğim 17-25 Aralık sonrasıydı, kimin ne olduğu belli olmayan bir dönemdi. O dönemde biz burada Türkiye’de ilk olarak kanundaki bir eksiklikten dolayı FETÖ’nün okullarına el koymuştuk. 15-20 gün geçtikten sonra darbe teşebbüsü ile Türkiye karşı karşıya kaldı. O gece göreve başlayan yeni birisi olarak hayatımın en uzun gecesiydi. Ama sıkıntı milletimizin cesareti, Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle atlatıldı. Sabah olmadan bütün o hainler ele geçirilmiş oldu. Daha sonra devletimiz yapması gerekenleri yaptı” ifadesini kullandı.

TERÖR VE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Haktankaçmaz “Bizim görev süremizde birinci önceliğimiz FETÖ ile terörle ve uyuşturucuyla mücadele oldu. Başlamış olan projeler vardı onları geliştirerek devam ettik. Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda önemli mesafeler kaydettik. Başlattığımız çalışmalar vardı onları devam ettirdik. Eğitimde, sağlıkta çalışmalar yaptık ama bunların sonucu ileriki yıllarda görülecek. Bir kısım işlerinde ilkleri bize nasip oldu. Yapılanlar Kırıkkale’nin projesi oldu. STK’larımızın proje hazırlamalarında önemli mesafeler kat ettik. Toplumun taleplerini yerine getirdik. Kırıkkale’de her kesimi tek tek ziyaret ederek vedalaşmak isterdik ama böyle bir imkanımız yok. Basın mensuplarımızın aracılığı ile bir helallik almış olalım. 2,5 yıl Kırıkkale’ye hizmet etmek bir şerefti. Kırıkkalelilere teşekkür ediyorum. Böyle bir şerefi tattığım için böyle bir görevle hizmet edebildiğim izin rabbime hamd ediyorum. Yine bu görevi bize emanet eden Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni gelen valimizi bende tanıyorum, çok çalışkan gayretli bir arkadaşımız. Eminim bu bayrak onla çok daha ileriyle gidecektir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x