Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale’yi sarsan iddianame

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Emrah Yıldırım’ın Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle açtığı davanın 98 sayfalık iddianamesinde FETÖ ile ilgili müthiş detaylar yer aldı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, iddianamede Kırıkkale Üniversitesi eski rektörü Ekrem Yıldız’ın da ismi geçiyor.

 

GÖZLER KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNE ÇEVRİLDİ

Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Emrah Yıldırım’ın Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle açtığı davanın 98 sayfalık iddianamesinde FETÖ ile ilgili müthiş detaylar yer aldı. Sabah Gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin diğer üniversitelerindeki FETÖ yapılanmasını çözmek için başka savcılara kılavuz olacak en önemli detay akademik yapılanma için uygulanan ‘çember’ sisteminin deşifre edilmesi oldu. Buna göre FETÖ, istediği üniversitenin ilk etapta rektörünü ve sonrasında akademik personelini ‘Üniversitede Göreve Başlamaya İlişkin Örgütsel Çember’ ile göreve alıyordu. Haberde iki dönem Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü yapan Ekrem Yıldız’ın da ismine yer verildi. İddiaların ardından gözler Kırıkkale Üniversitesine çevrilmiş durumda. İddianamenin ardından eski Rektör Yıldız’ın ve o dönemde göreve getirilen akademisyen ve idarecilerin durumunun sorgulanıp sorgulanmayacağı merak konusu olmaya başladı.

 

HTS KAYITLARI

Şimşek hakkındaki iddianamede, MetroPoll Araştırma Şirketi’nin kurucusu olan ve hakkındaki soruşturma süren Özer Sencar’ın Fatih Üniversitesi’nin firari imamı Şerif Ali Tekalan gibi üniversite mahrem yapılanmasının tepe ismi olduğu belirtildi. Şimşek dahil Türkiye’deki birçok üniversitenin rektör adayının Sencar’la görüştükten sonra rektör olduğu öğrenildi. HTS kayıtlarının yanı sıra birçok delille FETÖ bağlantısı ortaya konan Sencar hakkındaki soruşturma Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘yetkisizlikle’ Ankara’ya gönderildi. İddianamede Sencar’la ilgili olarak, “Şahsın üniversitelerdeki Fetullahçı oluşumda etkin ve irtibatı sağlayan kişilerden olduğu anlaşılmıştır” denildi. Sencar ile Şimşek’in HTS kayıtlarında ikilinin defalarca görüştüğü saptandı. Sencar’ın NKÜ’deki FETÖ’cü birçok akademisyenle de irtibatlı olduğu HTS kayıtlarına yansıdı.

 

AYNI DÖNEMDE 6 KİŞİ REKTÖR OLDU

İddanamede yer alan Burhan Aslan’ın ifadesine göre 2011’de Sencar ile irtibatlarından sonra aynı dönemde 6 kişi rektör oldu. 2 isim de rektör adayı gösterildi. Osman Şimşek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde, Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi’nde, Ekrem Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi’nde, Muzaffer Elmas Sakarya Üniversitesi’nde, Sabri Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde görev yaptı. Güngör Yılmaz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde, Derviş Yılmaz ise Gazi Üniversitesi rektör adayı oldu. İddianamede Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen’in de 2011’de Sencar’la irtibat kurduğunu gösteren HTS kayıtlarına işaret edildi.

 

ŞİMŞEK GÖREVDEN ALINDI

15 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından görevinden alındı. Şimşek, FETÖ’nün “üniversite yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında, “örgüte yardım etmek”le suçlanıyor. Hakkındaki iddianame Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. YÖK tarafından rektörlük görevini vekaleten İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Murat’ın yürütmesi uygun görüldü.

 

DEVLETE SIĞINDI MAHREM YAPIYI ÇÖKERTTİ

FETÖ’NÜN 15 yıl önce dershane yoluyla alıp yetiştirdiği mahrem yapının kilit isimlerinden Hasan kod adlı öğretmen, 15 Temmuz darbegirişimi sonrası örgütün “seni Almanya’ya kaçıralım” demesine aldırış etmeden hakkında hiçbir yakalama kararı yokken devlete sığındı. “Kendimi devletin şefkatli kollarına bırakmak istiyorum” diyen itirafçı, FETÖ’nün mahrem yapılanmadaki bütün ipliğini adeta pazara çıkardı. Örgütün 2013 LYS, KPSS, YDS ve ALES sınav sorularının mahrem yapılanma içerisinde nasıl dağıtıldığını tek tek anlatan gizli tanık, ikisinde ByLock yüklü 15 cep telefonu hattı kullandı. Konya’daki TSK’daki mahrem yapı soruşturmasında itirafçı olarak yüzlerce ismi ifşa etti. Sınav sorularını kendisine getiren ve birlikte sınava girdiği isimleri de açıklayan itirafçının verdiği bilgilerle Konya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı genişletti.

Kaynak: sabah.com.tr

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bu Habere de Göz Atın!
Kapalı
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x