Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiSiyaset

Önal: “Kırıkkale’de her 5 kişiden 1’i icralık”

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, geçim sıkıntısı yaşayan, borcunu ödeyemeyen ve bu sebeple icralık olan hemşehrilerinin durumunu TBMM’de dile getirdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, geçim sıkıntısı yaşayan, borcunu ödeyemeyen ve bu sebeple icralık olan hemşehrilerinin durumunu TBMM’de dile getirdi.

45 BİN 400 ADET İCRA DOSYASI VAR

TBMM’de yaptığı konuşmada Kırıkkale icra dairelerinde 45 bin 400 adet dosyanın olduğunu hatırlatan ve her 5 kişiden 1’inin icralık olduğunu dile getiren CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal şunları söyledi: “Toplam nüfusu yaklaşık 250 bin olan Kırıkkale’de Merkez Adliyesinde 3, Sulakyurt ilçemizde 1, Delice ilçemizde 1 ve Keskin ilçemizde 1 olmak üzere, toplamda 6 tane icra dairesi bulunmaktadır. Bu 6 icra dairesinde, talimat dosyaları dâhil, derdest, icra dosya sayısı 45.400’dür. Yani Kırıkkale’de her 5 kişiden 1’i icralık durumdadır. Biraz önce bir Kırıkkaleli hemşerim bana bir gider tablosu gönderdi, diyor ki: “Sayın Vekilim, aylık kira borcum 400 lira, doğal gaz faturam 300 lira, elektrik 110, su 75, iki mağazaya taksitim var 600 lira, İnternet borcum 60 lira, haftalık pazar giderim 100 lira, bakkal borcum 100 lira, diğer giderlerle beraber aylık giderim yaklaşık 2.400 lira, aldığım maaş 1.604 lira asgari ücret. Nasıl geçineyim?” diyor.”

EMEKLİ GEÇİNMEK İÇİN EK İŞ YAPMAK ZORUNDA

Aylıkları yetmediği için emekli vatandaşların ek iş yapmak zorunda kaldığını da belirten Önal yaşanan krizin 31 Mart yerel seçimlerinde son bulacağını söyledi. Önal, “Kırıkkale Zafer Caddesi’nde, Bankalar Caddesi’nde, Toprak Mahallede aldığı emekli aylığı yetmediği için ek iş yapan amcalarımız, aldığı dul ve yetim aylığı ile geçinemediği için evlere temizliğe giden analarımız, bacılarımız, kira parasını ödeyemediği için kış günü ailesiyle birlikte evinden tahliye edilen babalarımız 31 Mart yerel seçimlerinde iktidarınızdan hesap sormaya hazırlanıyor. 16Yıllık iktidarınızda devamlı göç veren her geçen gün küçülen ve kendi kaderine terk edilen Kırıkkale’miz artık başarısız bir iktidar istemiyor. Yaşattığınız ekonomik kriz sebebiyle iktidarınız 31 Mart yerel seçimlerinde son bulacaktır.”dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x