Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKırıkkale

Kop Projesi Protokolü İmzalandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından ilan edilen Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı çerçevesinde Kırıkkale İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve hibe desteği kazanan “Kırıkkale Delice Evliyalı-Çoğul-Alçılı Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi” adlı projenin imza protokolü gerçekleştirildi.

Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Otomatik taslak – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Otomatik taslak – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

KOP PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Valilik Makam Toplantı Salonunda, Kırıkkale Valiliği ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında düzenlenen imza törenine Vali V. Ahmet Sait Kurnaz, Yahşihan Kaymakamı Vali Yardımcısı V. Ender Faruk Uzunoğlu, Kırıkkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan,  Kop Başkanı Murat Kayakoyunlu ve heyeti katıldı.

“Kırıkkale Delice Evliyalı-Çoğul-Alçılı Bent ve Kapalı Sistem Sulama Tesisi” adlı proje ile Evliyalı-Çoğul ve Alçılı sulama sahasında yer alan tarım işletmelerine, sulama suyu sağlayan mevcut tesisin rehabilitasyonu sağlanarak, sulama suyunun kaynaktan alımı ve iletimi esnasında oluşan kayıpları önleyerek, sulama randımanının artırılması hedefleniyor.

150 çiftçinin faydalanabileceği ve 534 hektar tarım arazisinde uygulanacak olan projenin 2023 yılı içerisinde ihalesinin yapılarak projenin hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu