Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Köprülü kavşaklar eskisini aratıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de yapılan köprülü kavşakların eskisini arattığına dikkat çeken CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale’deki Köprü ve Kavşaklarda yaşanan sorunlar hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak cevaplaması için soru önergesi verdi.

 

ARAÇ GEÇEMEYEN KÖPRÜ

Milletvekili Önal konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Kırıkkale’de bulunan ve yapımı tamamlanan köprülü kavşaklardan vatandaşlarımız fazlasıyla şikayetçi.  Her seçim döneminde seçim vaatleri arasında kullanılan, Kırıkkale otogarı karşısında yapılan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine de ulaşımı sağlayan, aynı zamanda 42 vilayeti birbirine bağlayan yol üzerindeki köprüden 2 araç nerdeyse yan yana geçemiyor. Tatil dönüşleri ise kavşak yüzünden trafik tamamen kapanıyor. Ayrıca Kırıkkale merkezde Bahçelievler, Karşıyaka, Gürler ve Sanayi Mahallelerini birbirine bağlayan yol üzerine yapılan köprüden geçebilmek için aracınızla fazladan 1 km yol yapmanız gerekiyor. Yenimahalle’de bulunan köprülü kavşaktan ise otobüs, minibüs yada tırın dönmesi imkansız bir halde. Geçenlerde bu kavşak üzerinden dönemeyen bir tır saatlerce asılı kaldı. Kırıkkale’de yaptığınız üç köprülü kavşak eskisini fazlasıyla aratıyor. Üstelik köprülü kavşakları hataları ve eksikleri nedeniyle ne belediye nede karayolları sahiplenemiyor. Kırıkkale halkı ise yaşanan bu sıkıntıların bir an önce giderilmesini talep ediyor” ifadesini kullandı.

 

İŞTE SORULAR

2000-2019 yılları arasında başta Kırıkkale merkez olmak üzere hangi ilçelerde yol, köprü, viyadük, kavşak alt geçit üst geçit ve menfez geçit yapılmıştır? Yapımı tamamlanmamış, proje aşamasında olan çalışma var mıdır? Yapımı sürmekte olan çalışmalar hangileridir? Yapımı iptal edilen çalışma var mıdır?  İptal edilen çalışma hangileridir? Tamamlanmamış Projelerin bedelleri ne kadardır? İş bitirme süreleri ne kadardır? Kırıkkale merkezde Bahçelievler, Karşıyaka, Gürler ve Sanayi Mahallelerini birbirine bağlayan yol, Yenimahalle’de bulunan köprülü kavşak ve Kırıkkale otogarı karşısında yapılan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine de ulaşımı sağlayan, aynı zamanda 42 vilayeti birbirine bağlayan yol üzerine yapılan köprüler hangi kurum tarafından yapılmıştır? Yapım işi Ulaştırma bakanlığı tarafından mı üstlenilmiştir? Belediye tarafından mı üstlenilmiştir? Söz konusu köprü ve kavşakların genişlikleri nedir? Belli bir standart var mıdır?  Var ise standartlar ne kadardır? Söz konusu köprü ve kavşaklar standartlara uygun mudur? Yukarıda bahsi geçen yol köprü ve kavşaklarda kaç tane ölümlü, kaç tane yaralanmalı, kaza gerçekleşmiştir? Sayıları ne kadardır?

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x