Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Tabela dernekçileri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sözde Ankara’da yaşayan 200 bini aşkın Kırıkkalelileri temsilen kurulan vakıf ve dernekler tabela dernekçiliğinden öteye gidemezken, şov amaçlı yapılan Şehit Üsteğmen Çelebi Bozbıyık’ın ismi kullanılarak organize edilen turnuvayı da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Turnuvada vakıf yöneticilerinin beceriksizliği nedeniyle karşı karşıya gelen Köprüküy ve Sulakyurt’lu vatandaşlar hastanelik oldu.

KAÇ ÖĞRENCİYE BURS VERDİNİZ?

Ankara’da yaşayan Kırıkkaleliler,  Kırıkkaleliler Eğitim, Kültür Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu ve Kırıkkaleli İşadamları ve Yöneticiler Derneği yöneticilerini eleştirdi. Vakıf ve Dernek yöneticilerinin tabela dernekçiliğinden öteye gidemediğini iddia eden başkentte yaşayan Kırıkkaleliler “Ankara’da 200 bini aşkın Kırıkkaleli yaşıyor. Hemşerilerini birlik ve beraberliğe sevk etmesi gereken vakıf ve dernekler amaçlarından oldukça uzakta bir görüntü çiziyor. Bir çatı altında olması gereken vakıf ve dernekler yöneticilerin kendi menfaatleri için 3’e bölünmesi de ayrı bir soru işareti. Ankara’da yaşayan hemşerilerimiz arasında ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve öğrenciler bulunuyor. Şimdi soruyoruz, Kendilerinin egolarını tatmin etmek için dernekçilik yaptıklarını iddia eden vakıf ve dernekler kaç tane hemşerimize yardım etti? Kaç tane öğrencimize eğitimini tamamlamaları için burs verdi veya veriyor? İlimiz tanıtımı, yatırımcı çekilmesi adına ne tür faaliyetlerde bulunmuşlar?” sorularını yönelttiler.

ŞEHİDİMİZİN İSMİNE SAYGISIZLIK

Ankara Kırıkkaleliler Vakfının Ankara’da düzenlemiş olduğu futbol turnuvasında çıkan kavgada Köprü Köylü ve Sulakyurtlu vatandaşlar hastanelik oldu. Asli görevlerinden çok şova yönelik çalışmalar düzenleyen Ankara Kırıkkaleliler Vakfı Şehit Üsteğmen Çelebi Bozbıyık Futbol Turnuvasını da eline yüzüne bulaştırması, şehidimiz Bozbıyık’a saygısızlık olarak nitelendirildi. Bilindiği üzere 3 yıl önce Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılan Kırıkkale Tanıtım Günlerinde Kırıkkaleliler Vakıf ve Kırıkkaleliler Federasyonu arasındaki ayrılık kavgası ile sonuçlanmıştı ve Kırıkkale Tanıtım Günleri de başladığı gibi bitmişti.

MAALESEF ÇOK ÜZGÜNÜM, YAKIŞMADI

Turnuva da olayların çıkmasına tepki gösteren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik “Ankara’da Kırıkkaleliler Vakfının Şehit Üsteğmen Çelebi Bozbıyık anısına düzenlediği turnuvaya Kırıkkale’den ilçe olarak sulakyurt katıldı. Şehidimizin aziz hatırası adına her maça minibüs kaldırdık. Emek harcadık. Amaç spor değil mi? Kardeşlik değil mi? Şampiyon siz olsanız ne olur? Biz olsak ne olur? Sulakyurt spor – Köprüköy spor maçında egosu tavan yapmış bir kaç çapsızın yüzünden maça 5-6 saat kala ortam gerilmiş, gerginliği bile bile 50-60 kişiyi galeyana getirip sporda kabul edilemez şiddeti ortaya çıkaranları kınıyorum. Kırıkkale’mizin, Sulakyurt’umuzun, Köprüköyü’müzün ismini lekelemeye çalışanlar, hiç bir gerekçe benim ilçemin evlatlarına linç girişimine sebep olamaz. hangi devirde yaşıyoruz? Hatası olan turnuvadan men edilir cezasını alır. Siz kimsiniz ceza kesiyorsunuz? Allah korusun birisi hayatını kaybetseydi, maç öncesi kurduğunuz komplolar sizi kurtarırmıydı? Spor dostluk, hoşgörü ve kaynaşma demektir.  Bir dahaki dostluk maçlarında böyle şeylerin yaşanmaması için, yapanın yanına yaptığının kar kalmaması için, herkes üzerine düşeni yapsın. Maalesef çok üzgünüm, yakışmadı” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x