Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

KULLANAN DEĞİL ÜRETEN OLMALIYIZ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Şenliği katılan TÜBİTAK Başkanı Mandal;

Kırıkkale merkezde bulunan 17 okulun katılımıyla birbirinden farklı bilimsel çalışmaların sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapılarını açtı. Şenliğe katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Biz, teknolojiyi çok fazla kullanan bir nesiliz. Teknolojiyi üreten hale gelebilmek lazım. Kullanan değil, üreten olmak lazım” diye konuştu.

EN KUVVETLİ İNSAN KAYNAĞIMIZ GELECEĞİMİZ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bir dizi ziyarete katılmak üzere Kırıkkale’ye geldi. İlk olarak Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’i makamında ziyaret eden Mandal, daha sonra Karşıyaka mahallesinde bulunan Bilim Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kurulan “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Şenliği”nin açılışını gerçekleştiren Mandal, “Bizim geleceğimiz, en kuvvetli varlığımız insan kaynağımız. Bu kaynağımızı sadece okuldaki müfredatıyla yetinen değil, ‘ben farklıyım ve diğer arkadaşlarımdan fazla değer üreteceğim’ demek isteyen haline dönüştürmeliyiz” diye konuştu.

 

ÜRETTİĞİ BİLGİYLE GÜVEN DUYAN KAYNAKLARIMIZI GELİŞTİRME SÜRECİNDEYİZ

Açılış sonrası öğrencilerin projelerini inceleyen Mandal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilim ve teknolojinin herkes için olduğunu söyledi. TÜBİTAK tarafından bu sene kapsama alınan 17 okulda 4006 programda seçilmiş projelerin sergilendiğini belirten Mandal, şöyle konuştu: “Buradaki en önemli değer bizim için gelecekte ülkemizin en kıymetli varlığı olan insan. Bu insan kaynağımızı daha nitelikli bir hale nasıl getirebiliriz. Ürettiği bilgiyle güven duyan, geleceğe daha güvenle bakan insan kaynaklarımızı geliştirme sürecindeyiz. Bu sürecin içerisinde yer alan bütün okullarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bizim geleceğimiz, en kuvvetli varlığımız insan kaynağımız. Bu kaynağımızı sadece okuldaki müfredatıyla yetinen değil, ‘ben farklıyım ve diğer arkadaşlarımdan fazla değer üreteceğim’ demek isteyen haline dönüştürmeliyiz. Buradaki arkadaşlarımız ‘ben farklıyım ve değer üreteceğim ve bu ürettiğim değerle belki bugünü belki de geleceğin sorunlarını çözeceğim’ diyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

TEKNOLOJİYİ ÜRETEN HALE GELEBİLMEK LAZIM

Mandal, Bilim ve Sanat Merkezlerindeki (BİLSEM) öğrencileri de ziyaret ettiklerini, oradaki çalışmaların heyecan verici olduğunu vurguladı. Bu öğrencilerin yaş gruplarına ve yapmaya çalıştıklarına bakıldığı zaman ülke ve gelecek açısından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Mandal, şöyle devam etti: “Öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmalar gerçekten çok iyi. Biz, teknolojiyi çok fazla kullanan bir nesiliz. Teknolojiyi üreten hale gelebilmek lazım. Kullanan değil, üreten olmak lazım. Ben, BİLSEM’deki öğrencilerimizi, hem atölye çalışmaları hem de laboratuvar çalışmalarında yaptıklarıyla sadece teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten bir nesil olacağız noktasındaki başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bunları görmekten de memnuniyet duyuyorum.”

 

 

ÖNEMLİ OLAN BİLİMİN ÜRETİLMESİ

TÜBİTAK Başkanı ve ekibine öğrencilerimize bu imkanı sağladığı için teşekkür eden Vali Sezer ise “Bilimin kitaplardan, teoriden çıkıp uygulamaya geçmesi ve çocukların bunu çok benimsemesi, bizim gelecek adına ümitlenmemizi sağladı. Önemli olan çocukların projelerinin kazanmaları değil, önemli olan bilimin üretilmesi ve zamanın ruhuna uygun şekilde çocuklarımızın eğitilmeleri. Bu açıdan projelerin yerini bulduğunu görmek bizi mutlu etmiştir. Kırıkkale geçen yıl bu projelerle önemli bir mesafe kat etmişti. Bu yıl bunu bütün okullara yaygınlaştırarak daha da arttırıldığını görüyoruz. Bu da ilimiz açısından sevindirici bir durumdur ” dedi.

 

ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

“TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Şenliği”nin açılışı ve serginin gezilmesinin ardından Vali Yunus Sezer, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile birlikte Kırıkkale Fen Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal öğrenciler ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x