Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kurbanlık alırken dikkatli olun

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kurbanlık ve adak kurbanlık satışlarında Kırıkkale’nin güvenilir işletmelerinden birisi olan Miraç Besicilik yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kurbanlık satışlarını sürdürüyor. Kurbanlık alacaklara uyarılarda bulunan işletme sahibi Rüstem Dalan, “Kurbanlık olacak sığır 2 yaşını, keçi ve koyun bir yaşını bitirmiş olmalıdır” diye konuştu.

SAĞLIKLI OLUP OLMADIĞI

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesi sınırları içerisinde bulunan çiftlikte büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Miraç Besicilik yaklaşan kurban bayramı öncesinde yoğunluk yaşıyor. ÖZFM’de Hakan Aksan’ın konuğu olan Miraç Besicilik işletme sahibi Rüstem Dalan Kurban Bayramı öncesinde kurban alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Dalan “Hayvanın dış bakıda sağlıklı olup olmadığını kontrol edilmeli. Tüylerinin parlak olması, ayaklarında veya gözlerinde herhangi bir yaralanma belirtilerinin olmaması gerekiyor. Gözlerinin parlak bir şekilde bakması ve körlük olmaması gerekiyor. Ayrıca hayvanın yaşının dolması yani biz buna büyük baş hayvanlarda kapak deriz bu ise hayvanın süt dişlerinin dökülüp kalıcı dişlerinin yerine gelmesidir. Bu da ön dişlerinden itibaren başlar ön iki dişinin kalıcı hale gelip yaşını doldurması ile kurban vazifesini görebilir. Bu şekilde sağlıklı kurbanlık hayvanlarımızı ayırt edebiliriz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x