Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

LGS2018 bir an önce değişmeli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Lise yerleştirmeleri çok vahim sonuçlar doğurduğunu ve daha da doğuracağını gündeme getiren Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yaver Yalçın “En kısa süre uygulanan bir sistem olarak tarihteki yerini alacaktır. Hatadan acilen dönülmelidir” diye konuştu.

 

342 BİN KONTENJAN AÇIK

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yaver Yalçın “Yüksek puanlı öğrenciler açıkta kalmış. Özellikle İmam hatip ortaokullarında, özel ortaokullarda, 4 yılı farklı ortaokullarda okuyan öğrenciler mağdur edildi. Görevi gereği veya zorunlu olarak adres ve okul değiştirmek zorunda kalan aileler ve çocuklar mağdur edilmiştir. Dönüştürülen okullar nedeniyle meslekî eğitim darbe almıştır. Hem meslek lisesi sayısı azalmış hem de meslek lisesine gitmesi gereken çok sayıda öğrenci Anadolu liselerine yerleşmiştir. 91 bin öğrenci hiçbir okula yerleşemezken tercihinde bulunmayan okullara yerleşen öğrencilerin olduğu iddia edilmektedir. 342 bin kontenjan açık kalmıştır. Açıkta kalan 91 bin öğrenci yerleşse bile 250 bin kontenjan boş kalacaktır” ifadesini kullandı.

 

MİLLETİN ÇOCUKLARINA YAZIK OLMUŞTUR

Başkan Yalçın “Karmaşık ve mantıksız kriterler nedeniyle, çok yüksek puanla kayıt alanındaki okullara yerleşemeyen öğrenci sayısı bir hayli fazladır. Meslek liseleri ve imam hatipler boş kalmıstır, nakiller yoluyla dolması olası değildir. Bu okul türlerinde ciddî sayıda öğretmen, norm fazlası durumuna düşecektir. Çok düşük puanlı öğrencilerin en iyi okullara yerleşmesi, bu öğrencilerin hayrına olmayacak, sınıfta kalma riskleri yüksek olacaktır. Bir çok okul ikili eğitime geçmek zorunda kalacaktır. Söylenilenle gercekleşen farklı olmuş, öğrenciler istediği okula gidememiş, ciddî oranda öğrenci yakınındaki okula yerleşememiştir. Esas fırtına dördüncü nakillerden sonra kopacaktır. Zira nakillerden medet umanlar, istediğini elde edemeyecektir. Bunlar gibi sebeplerden ötürü bu sistem, en kısa süre uygulanan bir sistem olarak tarihteki yerini alacaktır. Kısaca bu sistem kalkmasına kalkacak ama bu iş bu şekilde olmaz diyemeyen yetkililer nedeniyle dağ fare doğurmuş, milletin çocuklarına yazık olmuştur” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x