Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkale

KÜ’ye 12’nci Fakülte

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi’nin 12. Fakültesi Kuruldu. Spor Bilimleri Fakültesinin bu dönem kayıt alacak.
 
RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI
Kırıkkale Üniversitesi’ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun 09.03.2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30. maddesine göre kapatılarak Spor Bilimleri Fakültesi olarak kurulması Bakanlar Kurulu’nca 16/02/2015 tarihinde kararlaştırıldı.
ÜNİVERSİTENİN 12’NCİ FAKÜLTESİ
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde kurulan 12. Fakültenin Spor bilimleri Fakültesi olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Yıldız, üniversitenin evrensel değerleri benimseyen, özümseyen uluslararası nitelikte kurumlar olması gerektiğini belirterek, “Üniversitemiz bünyesinde bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mevcut akademik kadrosu ile başarılı öğrenciler mezun etmektedir. Yüksekokulumuzun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşmüş olması, hem Üniversitemize hem de öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacaktır.” diye konuştu.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu