Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemKırıkkale

Avcılar Kuşları Vurdu, Fareler de Çiftçileri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, avcıların fare düşmanı hayvanları avlaması ile tarla farelerinin arttığını söyledi.
 
İlaçlama yapılmalı
Çiftçiler, hububat ile çayır, mera bitkilerinin yeşil aksam, tohum ve meyvelerini yiyerek ya da kemirerek zarar veren tarla faresinden bu yıl da dertli. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, avcıların fare düşmanı hayvanları avlaması ile tarla farelerinin arttığını bildirdi. Çiftçilerin tarla faresi nedeniyle yaşadığı sıkıntıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Orhan Öztürk, çiftçilerin en büyük sorunlarından biri olan tarla fareleri için Tarım İl Müdürlüğü nezdinde büyük bir mücadele çalışması başlatılması gerektiğini söyledi. Tarla faresi ile mücadele edilmesi yönünde Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine bilgi verdiklerini ifade eden Öztürk, çiftçilerin derdine çare olmak için büyük bir çalışma ile mücadelenin yapılması gerektiğini belirterek, gerekli ilaçlamalar yapılarak bu soruna çözüm getirilebileceğini kaydetti. Ziraat Odası ya da Tarım İl Müdürlüğü’nün tek başına yapacağı mücadelenin çözüm olmayacağının altını çizen Başkan Öztürk, “Çiftçilerin zaten en büyük sorunu fare. Buna bir çare bulunsun diye Tarım İl Müdürlüğü’ne bildiriyoruz.” dedi.
 
Bilinçsiz avlanma
Bilinçsizce avlananlara ceza verilmemesinin de bu durumun yaşanmasında etken olduğunu kaydeden Başkan Öztürk, tarla faresinin her sene olduğunu, ancak bu yıl hem biraz daha fazla, hem de daha erken ortaya çıkması ile yeşeren ekini yedikleri için tarlada bir şey bırakmadığını belirtti. “Ne keklik var, ne bağırtlak var, ne bir kuş var, hepsini avcılar alıp gidiyor” diyen Öztürk, şunları dile getirdi: “Bunlar olmadığı için ürünlerimiz elimizden gidiyor. Çiftçilik öldü zaten. Doğanın dengesi bozulmadı da avcılar mahvetti bunu. Zaten tilki topladığı için fareyi, tilki de kalmayınca böyle oluyor. Avcılar istediğini öldürüyor. Ne bir keklik var, ne bir bağırtlak var, hiçbir şey kalmadı. Bu sene fare daha fazla. Her sene bu zamanlar olmuyordu. Ekin yeşerince oluyordu, ama şimdi çıkan ekini yiyor. Zaten hiçbir şey bıraktığı yok.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu