Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Lashing Nedir

Lashing, hem yurtiçi hem de yurtdışı taşımacılıkta önemlidir. Bu sistem sayesinde ürünlerin zamanında, sağlam bir şekilde ve güvenli olarak taşınması sağlanır.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Lashing ile Yurtiçi ve Yurtdışı taşımacılık

Lashing, hem yurtiçi hem de yurtdışı taşımacılıkta önemlidir. Bu sistem sayesinde ürünlerin zamanında, sağlam bir şekilde ve güvenli olarak taşınması sağlanır. Lashing sistemi taşımada güvenliğin sağlanması açısından son derece önemlidir. Lashing kelimesi İngilizcede Lash kökünden gelir. Bu kelime sabitleme ve bağlama anlamlarına gelir. Bu kelime konteyner, treyler ve gemilere yüklenen malzemelerin bağlanması ile ilgili olarak kullanılmıştır. Türkiye’de 2008 yılında yaşanan Avrupa krizinden sonra ihracat işlemlerinde deniz aşırı ülkelere girmek ve ürün satışını gerçekleştirmek amacıyla lashing hizmeti kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde Türkiye’de lashing sistemi yaygın bir şekilde kullanılır. Konteyner lashing günümüzde en fazla kullanılan lashing hizmetidir. Bu hizmeti Lashingman sitesinden alabilirsiniz.

Lashing Neden Kullanılır?

Lashing sistemi yük sabitleme olarak kullanılır. Konteyner, gemi ve treyler gibi araçların üzerine yüklenmiş kargoların hava durumundan etkilenmesine engel olur. Bunun yanında ilerleme kaynaklı meydana gelebilecek sarsılma ve devrilme durumlarının yaşanmasına da engel olur. Bu şekilde büyük yükler taşınırken güvenlik önlemi alınmış olur.

Lashing işlemlerinde kullanılan ekipmanların yükler ile uyumlu olması son derece önemlidir. Büyük araçlar ile taşınan tonluk yüklere kullanılan lashing ekipmanlarının yükleri en iyi şekilde taşıması gerekir. Aksi takdirde lashing işlemi yapılmış olmaz. Ekipmanın dayanıklılığı az olursa ürüne lashing yapılmış olmaz. Bu durumda küçük bir sarsıntı durumunda bile ürünlerin zarar görmesi durumu oluşur. Lashingman sitesinden lashing hizmeti alabilirsiniz.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x