Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Lavanta Vadisi oluşturuluyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh Kaymakamlığı tarafından hazırlanan bir projeyle Lavanta Vadisi oluşturulma çalışmaları başladı. Proje çerçevesinde 15 bin lavanta fidesi toprakla buluşturulurken, 3 bin adet daha lavanta fidesi talep edildiği bildirildi.

ARICILIĞIN GELİŞMESİNE KATKI SUNACAK

Kırıkkale’de üretim çeşitliliğinin artırılması çalışmalarına Balışeyh Kaymakamlığı da hazırladığı Lavanta Vadisi Projesiyle destek oldu. Proje çerçevesinde Işıklar köyü mevkiinde 15 dönümlük araziden oluşan alanda Lavanta Vadisi oluşturma çalışmaları başladı. 15 bin adet lavanta fidesinin toprakla buluşturulduğunu söyleyen Balışeyh Kaymakamı Mücahit Öztürk, 3 bin adet daha lavanta fidesi talep ettiklerini bu fidelerinde dikimiyle birlikte Lavanta vadisi projesinin ilerleyeceğini söyledi. Bu projenin diğer çalışmalarla birlikte zenginleşeceğine değinen Kaymakam Öztürk, alanda köylü pazarı kuracaklarını, lavanta balının çok kıymetli olduğunu, ayrıca arıcılığın gelişmesi yönünde de adımların atılacağını vurguladı.

TARIM KÖYLERİ OLUŞTURACAĞIZ

Çalışmaları yerinde inceleyen ve lavanta fidesi diken Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, projenin hayata geçmesinde emeği olanları tebrik etti. Projenin yerinde olduğunu söyleyen Vali Sezer “Bu proje aynı zamanda tarım ve hayvancılığı da destekleyecek. Malumunuz İç Anadolu’da arıcılık fazla gelişmiş değil. İnşallah bu ve buna benzer çalışmalarla arıcılıkta önemli bir ivme kazanacak. Hayırlı bir iş, inşallah benzer yerlerde Tarım Kent şeklinde çalışmalarımız olacak. İnşallah Kırıkkale’ye böyle marka değer katacak tarım alanları oluşturacağız. Kızılırmak’ın kenarında Tarım Köyleri oluşturacağız. Yer seçimiyle ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bu projeler birbirini tamamlayacak, güzel şehrimizi daha da güzelleştirecek. Kırıkkale’nin ismini Türkiye gündemine getirecek, marka değerler oluşturması adına bütün arkadaşlarımızı teşvik edeceğiz” dedi. Düzenlenen programa İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri ve personelleri katıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x