Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Meclis dönüm noktası olmuştur

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Atatürk’ün liderliğindeki İstiklal Mücadelesi’nde dönüm noktası olmuş, Milletimiz,  egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır”
DÜNYAYA İLAN ETMİŞTİR
Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Aziz Milletimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Atatürk’ün liderliğindeki İstiklal Mücadelesi’nde dönüm noktası olmuş, Milletimiz,  egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklal Mücadelesi’ni başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.
VATANINI EN ÇOK SEVEN…
Aldığı kararlarla, yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi şekillendiren ve gücünü millet egemenliğinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olmuştur. Bugün dünyanın birçok ülkesi ekonomik ve siyasi açıdan bir buhran içindeyken, temeli 23 Nisan 1920’de atılan Türkiye Cumhuriyeti, ekonomik ve sosyal açıdan istikrarın sağlanması, huzur ve güven ortamının hakim olması yolunda çok büyük mesafeler katetmiştir. Devletimiz, dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasındaki yerini almıştır. Bu büyük başarının yakalanmasında, halkımızın fedakarlığı ve Devletimize sağladığı destek, temel etkenlerden biridir. Ülkemizin daha da gelişip yükselmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için, elde edilen başarıların sürekliliğinin sağlanması için toplumumuzun bütün kesimlerine, kurumlarına önemli görevler düşmektedir. Şunu hiçbir zaman unutmayalım; “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır”.
YARINLAR İNŞA EDİLİYOR
23 Nisan, sadece milli egemenlik bayramı olarak değil, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak, Milletimizin ve Atatürk’ün çocuklarımıza verdiği önemin, inancının ve güveninin bir göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, sadece dostluk köprülerinin temelleri değil, yaşanabilir bir dünyanın temelleri de güçlendirilmektedir. Devletimiz, gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük bir gayret içindedir. İnanıyorum ki sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hakim, Milli ve Manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetişmekte ve ülkemizin yarınları, bugünden inşa edilmektedir.
NİCE BAYRAMLARA
Bu gurur gününde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, Birinci Meclis’te görev yapan üyeleri, Kutsal Değerlerimiz için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin ve çocuklarımızın birlik, beraberlik, esenlik içerisinde nice 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarına erişmelerini diliyorum.”

Başa dön tuşu