Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Üreten ve paylaşan nesil yetiştirmeliyiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle basın açıklaması yapan MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, “Millî ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üreten, paylaşan ve aydın olarak yetişen her nesil ülkemizi her alanda biraz daha ileriye götürecektir” dedi.
CUMHURİYETE GİDEN YOL
Göçer açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, muhteşem bir zafere imza atarak yeni bir tarih yazan devletimizin Ankara’da inşa edilişinin ilk büyük adımını ifade eden yüce meclisin kuruluşunun 94. Yılını ve Büyük Önder Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin, ayrıca da duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı günü çocuklara bayram olarak armağan etmesinin yıldönümünü  büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan tarihi yeni Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı, emperyalist devletlere karşı milli mücadelenin verildiği ve modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun açıldığı bir gündür.
TÜM KESİMLERİN ÇABASINA GEREK VAR
Çocukların olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu bir yaşam sürmelerinin sağlanması, geleceklerinin güvence altına alınması, Devletin yanı sıra, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin çabasını gerektirmektedir.Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk: “Çocuklarımızı artık düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimî düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız. Aynı zamanda onların temiz yüreklerinde; yurt, ulus, aile ve yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzel şeylere karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışılmalıdır.” diyerek çocuklarımızı yetiştirmede bizlere yol göstermektedir.
GENÇLERİMİZ ÜLKEMİZİ İLERİYE GÖTÜRECEK
Millî ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üreten, paylaşan ve aydın olarak yetişen her nesil ülkemizi her alanda biraz daha ileriye götürecektir. 23 Nisan, dünyadaki tek çocuk bayramı olma özelliği de taşıyarak dünya çocukları arasında dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarının pekiştirilmesine katkıda bulunması açısından büyük öneme sahiptir.
MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUZ
Bu vesileyle: 94 yıl önce bu kutsal vatanı ve Meclis’i bizlere emanet eden başta ,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor.Bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”

Başa dön tuşu