Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Mecliste paralel tartışması

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TBMM Genel Kurulu’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ile CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin tartışması damga vurdu.
“MİT KURGUSU DİYE BİR ŞEY YOK”
Genel Kurul’da söz alan CHP’li Hamzaçebi, Atalay’ın CHP-paralel yapı işbirliği konusundaki iddiaları hakkında konuştu. Hamzaçebi şöyle konuştu; “Bir eski İçişleri Bakanıyla ilgili olarak, bir dönem Başbakan yardımcılığı da yapmış bir eski İçişleri Bakanıyla ilgili olarak burada bir değerlendirmede bulunmak istiyorum. Bu eski İçişleri Bakanı ismi Beşir Atalay… Geçen hafta bir yandaş televizyon kanalında bir değerlendirme yapıyor, bir konuşma yapıyor, bu, Cumhuriyet Halk Partisini paralelle ilişkili göstermeye yönelik devletin istihbarat birimi içindeki bir yasa dışı yapılanmanın ürettiği belgeleri kullanarak uygulamaya konulan o senaryoya ilişkin olarak şöyle diyor: ‘MİT kurgusu diye bir şey yok. Başbakanın dolayısıyla haberi olması gereken bir şey yok”
“SARAYLA İRTİBATI OLDUĞUNU BİLİYORDUK”
“Parti sözcümüz açıklama yaptı, Davutoğlu’nun bilgisi yok, doğrudan doğruya sarayın talimatlarıyla, sarayla ilişkili bir bakan tarafından bu operasyon yürütülüyor. Sayın Davutoğlu’nu da göreve çağırmıştı Sayın Haluk Koç, buradan ben de Sayın Davutoğlu’nu göreve çağırıyorum: Bu yasa dışı yapılanmaya müdahale edin. Devam ediyor Beşir Atalay: ‘Ama o “tweet”ler Fuat Avni ile CHP milletvekillerinin bu irtibatları, CHP Grup Başkan Vekilinin o yazışmaları -beni kastediyor- bunları kendileri çok iyi biliyorlar, bunun ne kadar sağlam delillerle basında yer aldığını da biliyorlar. Şu günlerde o konularda daha yeni şeyler de yazılacağını zannediyorum, arkası gelecek’ Televizyondaki televizyoncu soruyor: ‘Bilerek mi söylüyorsunuz?’ ‘Biraz bilerek söylüyorum. Bunların bu yazışmalarının daha devamı da çıkacak’ Biz, o istihbarat birimi içindeki yasa dışı yapılanmanın bir bakan kanalıyla sarayla irtibatlı olduğunu biliyorduk”
“HODRİ MEYDAN”
“Meğer bu senaryo içerisinde bu zat da varmış, Beşir Atalay, bir dönem “köstebek” unvanını bileğinin hakkıyla almış olan bu bakana, bu eski bakana ben buradan bir sıfat daha yakıştırıyorum: Müfteri. Arzu ediyorsa, hangi televizyon kanalında konuşmak çıkmak istiyorsa kendisiyle o televizyon kanalında konuşmaya hazırım. Bu Twitter yazışmalarının tamamı düzmecedir, bunun açıklamasını yaptım, gazete denilen o paçavralara tekziplerimi gönderdim, gerekli suç duyurularını da yaptım, tazminat davamı açtım. Alnım ak. Hodri meydan Beşir Atalay, gel, bunları burada açıkla. Yoksa ‘köstebek’ unvanının yanına bileğinin hakkıyla bir de ‘müfteri’ unvanını almış olacaksın”
“HERKES BİLİYOR!”
“Hamzaçebi’nin konuşmasının ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Hamzaçebi’nin hiddetli, şiddetli bir şekilde hakaret ederek konuştuğunu ifade ederek, “İki dakikada, iki buçuk dakikada, onun on dakikada konuştuğuna cevap vermek zor ama şunu söyleyeyim: Paralel yapıyla Cumhuriyet Halk Partisinin ilişkisini herkes biliyor” dedi. Atalay şöyle devam etti; “Kendi milletvekiliniz ‘Paralel yapıyla yardımlaşıyor’ diye istifa etti. İzmir Milletvekiliniz dedi ki: ‘Bizim partimiz paralel yapının uşağı oldu, paralel yapının oyuncağı oldu. Paralel yapı ellerine bir şey veriyor, onlar da onu okuyor’ Benim dediğim o. Sizin tweetleriniz ise dillere destan, gazetelerde çarşaf çarşaf yer aldı. Benim de dediğim odur, başka bir şey değil. Ben yeni bir şey eklemedim. Onun için, söylediğiniz sözleri iade ediyorum. Köstebek konusuna gelince, burada bunu çok konuştuk. Bu bir iftiraydı, yargı da bunun iftira olduğunu söyledi. Sonra ben Sayın Kılıçdaroğlu’na o yargı kararından sonra tazminat davası açtım”
MAHKEME KARARINI HATIRLATTI
“Tazminat davasında, mahkeme ne dedi kararda: ‘Siz siyasiler eleştiriye tahammül etmelisiniz’ Onun için, bu bir eleştiridir, hakaret değildir’ dedi, benim aleyhime karar verdi. Şimdi, Kılıçdaroğlu her gün diyor ki: ‘Davayı ben kazandım’ Asıl davada mahkeme şunu dedi: ‘Sizin söylediğiniz yalandır, yanlıştır. Böyle bir şey yoktur’ Ben o karara dayanarak tazminat davası açtım ama mahkeme diyor ki, kararda bu yazıyor. ‘Normal vatandaş için ‘köstebek’ dense bu bir hakarettir ama siyasetçilere denince bu bir hakaret değildir”
“BEN BURADAYIM”
“Bu kararda yazıyor bu cümle. ‘Onlar bunlara tahammül etmelidir’ diyor. Sayın Genel Başkan her gün çıkıyor, ‘Davayı ben kazandım’ diyor bunun üzerine. Bakın, ben o söylendiğinde şunu dedim: Kendi onuruna düşkün olmayanlar, başkalarının onuruyla kolay oynarlar. O ‘köstebek’ lafında bunu dedim. Ben onuruyla yaşayan bir siyasetçiyim ve on iki yıl bakanlık yaptım. Benim alnım açık, başım diktir Allah’ın izniyle. Onun için, buraya çıkıp böyle iftiralara ve hakaretlere de aynı şiddetle cevap veriyorum. Ben buradayım, buradayım, hodri meydan!”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu