Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Memleketimden seçim manzaraları

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HABER:FOTO; FATİH GENÇER

Şehitler İlkokulu’nda oy sayma işlemleri sırasında hem komik hem de kısa da olsa gerilimli anlar yaşandı. Günün gafı ise, “Ekmeleddin Erdoğan” oldu. İşte Kırıkkale’den seçim manzaraları…

Şehitler İlkokulu’nda komik anlar

Gazetemiz Haber Müdürü Fatih Gençer, oy sayma işlemlerini Şehitler İlkokulu’nda takip etti. Oy kullanma işlemlerinde herhangi bir terslik yaşanmadı ancak oy sayma işlemlerinde zaman zaman komik, zaman zaman da tartışmalar yaşandı. İşte Fatih Gençer’in Şehitler İlkokulu’ndan aktardığı seçim manzaraları…

Memleketimden seçim manzaraları - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sandıkların bazılarında oy pusulası yerine “Milli Görüş” notu çıktı

“AK Parti”

Şehitler İlkokulu 1062 sayılı sandıkta oy sayma işlemleri sadece sandık görevlileri tarafından takip edildi. Herhangi bir gözlemci yoktu. Oyları sayan görevli Ekmeleddin İhsanloğlu’na verilen oyları ilan ederken, “Ekmeleddin” diye hitap etti. Recep Tayyip Erdoğan’a verilen oyları hitap ederken ise “AK Parti” diye seslendi. Bu sırada koridordan “AK Parti” diye oy sayan görevliye bir bayan, “Partiler mi yarışıyor?” diye tepki gösterdi. Tepkiye karşı tepki göstermeyen görevli, “Erdoğan” diye sayarak devam etti.

Ekmeleddin Erdoğan

Oy pusulasında yer alan ve en çok ismi anılan iki adayın 2 isimli olması sandık görevlilerini epeyce terletti. Oy sayma işlemi ilerledikçe sandık görevlilerinden yılın gafları geldi. 1066 sayılı sandıkta görevli oy sayarken, Ekmeleddin İhsanoğlu’na çıkan oyu birkaç kez “Ekmeleddin Erdoğan” diye anons etti. Bu durum sayımı takip edenlerin kahkahalarla gülmesine neden oldu. Sayımı yapan görevliler oy çıkan adayın sadece soy isimi okuyarak anons etme kararı aldı.

Sandıklar çocuklara kaldıMemleketimden seçim manzaraları - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Kırıkkale’de seçime katılmama oranları bazı sandıklarda yüzde 40’lara dayandı. Şehitler İlköğretim Okulu’nda seçime katılmama oranı ise yüzde 30 civarındaydı. Oy verme noktaları gözlemciler tarafından da istila edilmemişti. Sandık başları kalabalık değildi, hatta sandıkların büyük bir çoğunluğunda sadece sandık görevlileri vardı. Minik bir kız çocuğunun oy sayma işleminin yapıldığı yerde sayımı merakla takip etmesi sandıkların boş kaldığının en önemli ispatı oldu.

Hızlı başladı, hızlı bitti

Gözlemci olmayınca itiraz sayısı da çok düşük oldu. Sandıklar hızla açıldı, oylar hızla sayıldı. Bir o sandıkta bir bu sandıkta dolaşıp gözlemleyen kişiler de zaman zaman oy sayma işlemini yapan görevliye, “Pusulayı hemen katlama herkes görsün” diyerek tepkide bulundu.

“Milli Görüş”

Kırıkkale’de seçimi protesto edenler de oldu. Kimi zarflardan pusula çıkmadı, kimi seçmenler tüm adaylara “EVET” mührü bastı, kimi oy pusulalarında ise çeşitli notlar düşülmüştü. Bu tür protestolar hemen her seçimde karşılaşılan türdendi. Şehitler İlkokulu’nda sandıkların hemen tümünde en çok geçersiz sayılan durum, “Milli Görüş” notları oldu. Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun’un seçime günler kala, “Milli Görüşçüler beyaz oy kullanacak” açıklaması aslında bu protestonun yapılacağını önceden haber vermişti. Açılan zarflardan oy pusulası yerine, “Milli Görüş” notu çıktı. (HABER:FOTO; FATİH GENÇER)

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu