Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Meralara sıvat yerleştiriliyor

’KOP ile Meralarımız Sıvat ve Gölgelikle Refaha Kavuşuyor’’ Projesi kapsamında Keskin ilçesine bağlı Kevenli Köyünde meraya sıvat yerleştirme çalışması yapıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

’KOP ile Meralarımız Sıvat ve Gölgelikle Refaha Kavuşuyor’’ Projesi kapsamında Keskin ilçesine bağlı Kevenli Köyünde meraya sıvat yerleştirme çalışması yapıldı.

27 KÖYDE MERALARA KURULACAK

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Müdür Yardımcısı, İlçe Müdürü, Şube Müdürü ve teknik personellerle Keskin İlçesi Kevenli köyü merasında KOP ile Meralarımız Sıvat ve Gölgelikle Refaha Kavuşuyor Projesi kapsamında Sıvat yerleştirilme çalışmalarını yerinde inceledi. Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında 1 milyon TL proje bedeli ile 7 ilçe ve merkez olmak üzere toplam 27 köyde meralarda sıvat ve gölgelik kurulumu devam ediyor.

HAYVANLARIN İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

İl Müdürü Yılmaz “Hayvan refahını ve üretim potansiyelini artırmak, mera ve yaylaklarımızı etkin kullanmak amacıyla ilimizde meralarda yetiştirilen hayvanlarımızın içme suyu ihtiyacını karşılamak için dayanıklı ve uzun ömürlü beton sıvat kurulumu önemli. Proje ile merada otlayan hayvanların suya daha kolay ve hızlı ulaşmaları sağlanarak enerji kayıplarının önüne geçilecek, hayvanların verim artışı hedefleniyor” diye konuştu.  Yılmaz ayrıca yapılacak gölgelikler ile meradan yararlanan hayvanların güneşten ve olumsuz hava koşullarından korunacağını sözlerine ekledi. HABER: Şeyma Fidan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x