Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Meslek lisesi öğrencileri yüreklere dokunuyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi” Kırıkkale’de yüreklere dokunuyor. Proje kapsamında öğrenciler Etiler Mahallesi’nde yalnız yaşayan 77 yaşındaki Yadigar Pınarcı’nın evini onardı. Çalışmaları yerinde inceleyen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, projenin amacına ulaştığını söyledi.

YAŞLI KADININ EVİNİ ONARDILAR

Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi kapsamında Kırıkkale il genelinde yardıma muhtaçların yardımına koşan öğretmenler ve öğrenciler, bu kez Etiler Mahallesi’nde yalnız yaşayan 77 yaşındaki Yadigar Pınarcı’ nın evini onardı. Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yardıma muhtaç kişilerin evlerini daha yaşanılabilir kılmak için çalıştığını söyledi.

ANLAMLI BİR PROJE

Kent genelindeki meslek liselerinde bu tür faaliyetlerin yürütüldüğünü belirten Sezer, “Çok anlamlı ve güzel bir proje. Hem öğrencilerimizin sosyal faaliyet olarak, sosyal farkındalık olarak toplumla iç içe olmalarını sağlıyor hem de ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarının karşılanmalarına yönelik bir nebze olsun katkı sunuyoruz. Öğrencilerimiz evin fiziksel olarak iyi olmayan bölümlerinde onarım ve yenileme çalışması yapıyor. Kapı, pencere, lavabolar, ıslak zeminde düzeltme çalışmaları yapıyorlar.  Bu açıdan bu anlamı projeyi başlatan Milli Eğitim camiasına ve bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bunu biraz daha geliştirip devamlılığını sağlamak niyetindeyiz. O yönde de çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x