Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2019 Belediye Seçimleri

En az 2 bin işsize iş imkanı sağlayacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZFM ve Keskin FM’de ortak yayınlanan canlı yayında Hakan Aksan’ın konuğu olan MHP Kırıkkale Belediye Başkan adayı Serdar Yarar, 132 günlük seçim sürecini ve projelerini anlattı. Kırıkkale’nin 40 sorununa 40 proje hazırladıklarını vurgulayan MHP adayı Yarar “132 gündür hemşerilerimizle buluşuyor, projelerimizi anlatıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştireceğimiz projelerle Kırıkkalemizde en az 2 bin işsizimize iş imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

 

CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Kırıkkale’de yayın yapan ÖZFM ve Keskin FM’in ortak canlı yayınladığı Hakan Aksan’ın konuğu olan MHP Kırıkkale Belediye Başkan adayı Serdar Yarar 132 gündür sahada olduklarını ve Kırıkkale için bir özlemleri, Kırıkkale için bir hayalleri olduğunu söyledi.  MHP Adayı Yarar “Biz diyoruz ki Kırıkkale için bir halimiz var. Aslında sadece MHP’nin, sadece Serdar Yarar’ın değil, tüm Kırıkkale’nin bir hayali var. İnşallah Kırıkkaleli hemşerilerimizin desteğiyle 1 Nisan’da o hayale kavuşacağız. Kırıkkale 28 mahalleden 3 bin 51 sokağı bulunan yaklaşık 200 bin insanın yaşadığı vilayet görünümünde ne yazık ki bir kasaba halindeyiz. Kasabayız çünkü sabah 6’dan önce, akşam 7’den sonra hiçbir mahalleye ulaşamayız, neden halk otobüslerimiz yok”.

 

KIRIKKALE SADECE ZAFER CADDESİ VE BANKALAR CADDESİNDEN İBARET DEĞİL

MHP’li aday Yarar “Nasıl bir belediyecilik anlayışımız var, her gelen parke taşı kaldırıp parke taşı döşemekten başka bir belediyecilik yapmıyoruz. Özellikle mevcut belediye yönetimimiz maalesef Kırıkkale’yi sadece zafer caddesi, bankalar caddesinden ibaret zannediyor. Ama biz diyoruz ki Kırıkkale’nin 28 mahallesi, 3 bin 51 sokağı var. Kırıkkale’de belediyecilik ne yazık ki seçildikten sonra bir daha vatandaşa yüzünü göstermeme anlayışı, vatandaşın belediyeye gittiği zaman ise başkanı ve yöneticileri görememesinden ibaret bir kibirli yönetim haline gelmiş. Vatandaş derdini anlatacağı muhatap bulamıyor. Bakınız Kırıkkale üretmediği için markalaşamıyor, markalaşmadığı içinde işsizliğe çare bulamıyor. Bizler 3 Şubatta Kırıkkale’nin 40 sorununa 40 proje diye, 30 yıllık Kırıkkale tarihinde ilk defa bir belediye başkan adayı olarak projelerimizi açıkladık. Bu projelerden bir çoğunu ben bazı illerde hayata geçirmiş bir işadamıyım. Bu hizmetler neden Kırıkkale’de olmasın dedik ve projelerimizi hazırladık ”.

 

İSTİHDAM PROJELERİ

Belediye Başkan adayı Yarar “Biz dedik ki 1 Nisan’dan sonra cenabı Allah bu görevi bize nasip ederse Kırıkkale belediyesi olarak parke taşımızı ve bordürümüzü, ekmeğimizi kendimiz üreteceğiz. Belediyenin kaynaklarını verimli kullanacağız, en az 100 hemşerimize iş imkanı sağlayacağız. Kendi çiçeğimizi, ağacımızı kendimiz üreteceğiz ve burada 50 tane kardeşimizi istihdam edeceğiz. 15 yıl önce kapatılan belediye ekmek fabrikasını tekrar faaliyete geçireceğiz, mahallelerde belediye ekmek satış noktaları ile ilk etapta 110 tane kardeşimizin işsizliğine çare bulacağız. İnşa edeceğimiz belediye öğrenci yurtları vesilesiyle Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin merkezde ucuz konaklamasına imkan tanıyacağız. Bu proje ile şehir ekonomisine katkı sağlayacağız ve bu da esnafımıza yansıyacak. İstihdam ve işsizlik projelerimizin yanında imar adaletsizliği, mezarlıklar, yaşam alanları gibi ilk etapta belirlediğimiz Kırıkkale’nin 40 sorununa 40 proje ile çözüm getireceğiz. Allah bu görevi bize nasip ederse kısa, orta ve uzun vadede projelerimizi hayata geçireceğiz ve 5 yıl sonunda en az 2 bin hemşerimize iş imkanı sağlamış olacağız” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x