Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Mesleki eğitim işbirliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Botanik@BistroCafe arasında Mesleki Eğitim  uyumunu artıracak iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle öğrenciler uygulamalı eğitim ile teşvik edlecek.

ÖĞRENCİLER TEŞVİK EDİLECEK

Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Botanik@BistroCafe arasında iş birliği protokolü imzalandı. Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü binasında gerçekleşen iş birliği protokolü imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Milli Eğitim Şube müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, Botanik@BistroCafe sahibi Eray Uğurelli ve Master Chef Recep Kılınç katıldı. Yapılan protokolle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde teşvik anlamında bir uygulama olacak. Botanik@BistroCafe okula sağlayacağı maddi manevi birçok katkı da bulunacak. Bunların içerisinde atölyelere temrinlik malzeme, öğrencilere staj imkanı sağlanması,  teknik gezi ve izleme ziyaretlerinin düzenlenmesi gibi çeşitli destekler yer alıyor.

İŞ DÜNYASI İLE ENTEGRASYON

İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Meslek liselerimizin kalitelerinin artırılması ve çocuklarımızın hayata iyi bir şekilde hazırlanması aynı zamanda istihdama katılımlarının sağlanmasını amaçlıyoruz. Ülkemizin kalkınması, ekonomimizin büyümesi ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi ancak nitelikli elemanla olabilmektedir. Sunmuş oldukları katkıdan dolayı Botanik@BistroCafe’ye şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca meslek liselerinin günümüz iş dünyası ile entegrasyonunu güçlendirmek için yol haritamız olacak. Kırıkkale ilimizde bulunan Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başta olmak üzere, meslek liselerinin yeniden etkinliğini arttırmak, fiziki alt yapılarını güçlendirmek, eğitim modelinin modernize edilerek, kamu-özel sektör iş birliği ile uygulama ağırlıklı bir modele dönüştürmek hedefimizdir” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x