Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

MHP çatısı altında toplanalım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MHP yılan hikayesine dönen kongre süreci Yargıtay’ın verdiği onama kararı ile nihayet buldu. MHP’de olağanüstü kongrenin yapılabilmesi için imza veren Üst Kurul delegelerinden Şevket Özsoy ve Yavuz Kuzucu açıklamalarda bulundu.

 

HAYIRLI OLSUN

Üst Kurul delegelerinden Şevket Özsoy ve Yavuz Kuzucu yaptığı ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Memnuniyet verici bu kararın öncelikle milletimize, ülkemize ve milliyetçi harekete hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan Genel Merkez’in tutumu nihayet 1 Kasım seçim sonuçlarının yarattığı travma ülkücü- milliyetçi camiayı derinden yaralamıştır. Bunu üzerine ülkücüler başarısızlığın sorumlularını ararken maalesef başarısızlığın hesabını verecek kimse olmadı”

 

ÜST KURUL DEĞİŞİM İSTİYOR

“Genel Merkez’in bu tutumu üzerine 548 imza ile üst kurul delegeleri Genel Merkeze kongre talebi ile müracaat ettiyse de Genel Merkez delegelere mahkeme yolunu göstermiştir. Değişim isteyen üst kurul delegeleri adına Genel Başkan adayları 12. Sulh Hukuk Mahkemesine olağan üstü kurultay toplanması için başvuru yapıldı. Bu mahkeme olağanüstü kurultay yapılması için olağan bir karar verdi ve 3 kişilik çağrı heyetini atadı.  Bunun üzerine genel merkez itirazını Yargıtay’ın ilgili dairesine yaptı”

 

İNANMIŞ ÜLKÜCÜ KADRO

“Bu arada Çağrı heyeti 15 Mayıs’ta kurultay için çağrı yaptı, Genel merkez bu kongreyi engellemek için elinden geleni yaptıysa da. İnanmış ülkücü kadroyu ne Tosyalar, Gemerekler,  ne İktidar, nede Ankara engelleyebildi. 15 Mayısta Ankara’da toplanan inançlı ülkücüler süreci günümüze taşımıştır. Ve nihayet demokratik yollarla hak arama mücadele süreci dün itibari ile sona ermiş, Yargıtay’ın geç de olsa kararını vererek “Kurultay yapılsın” demiştir.

 

ÜLKÜCÜ ÜLKÜCÜNÜN KARDEŞİDİR

“Bu karar üzerine Genel Merkez daha önce ülkücü üst kurul delegelerini mahkeme koridorlarını gösterirken birden bire seçimli kongre kararı aldı. Hatta tarih bile belirledi. Bu süreçten sonra kongrenin usulü tartışması yaşansa da artık önemli olanın kongrenin olacağı gerçeğidir. Bizde Rahmetli Başbuğumuzun dediği gibi “ülkücü ülkücünün kardeşidir.” düsturu ile hareket ederek kongreye çağrı sürecinde yaptığımız gibi kongre sürecinde de kardeşliğimize zarar gelmemesi için çalışacağız”

 

DEĞİŞİM HAREKETİNDE KIRIKKALE

Son söz olarak değişim için imza veren üst kurul delegelerinden Yavuz Kuzucu ve Şevket Özsoy “MHP’nin iktidara açılan bu yolda biz de elimizi taşın altına koyduk. Bu kararı alırken de tamamen tabanımızın isteği doğrultusunda hareket ettik. Tabanımızın desteği ile hem genel merkezde değişim sürecini hem de Kırıkkale’de değişimi gerçekleştireceğiz. Bu sebeple tüm halkımızı iktidara yürüyen MHP çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz” dediler.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x