EğitimGündemKırıkkaleManşet

Mezuniyet törenini iptal ettiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

GÜZEL SANATLAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ŞEHİT HABERİ GELİNCE

 

Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi 2015-2016 eğitim öğretim yılı kapsamında mezuniyet töreni düzenledi. Düzenlenen tören esnasında 6 şehit haberi gelmesi üzerine öğrenciler mezuniyet törenini iptal etti.

 

SAYGISIZLIK EDEMEYİZ

Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi mezuniyet töreni kapsamında Cumhuriyet meydanında bir gün önce resim sergisi düzenledi. Mezuniyet töreninin eğlenceli kısmı ise Kültür Merkezinde çok korolu ve enstrümanlı konser düzenleme programı ile yapılacaktı ancak bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırı sonucu 6 Şehidimizi vermemiz haberi üzerine öğrenciler Şehitlerimize saygısızlık edemeyiz deyip konserlerini iptal ettiler.

 

İPTAL KARARI ALDIK

Okul Müdürü Hacı Mehmet yazıcı açıklamasında “Güzele Sanatlar Lisemiz her yıl olduğu gibi bu yılda aşağı yukarı aynı tarihlerde birkaç etkinliklerimiz arasında konser de veriyorduk. Sene içerisindeki aldıkları eğitimi, koro çalışmaları, enstrümanların kullanımı, toplu mekânda uygulaması olarak ta çocukların bir nevi kendilerine güvenini artırmaktı. Teröre 6 şehit verdiğimizi duymamız üzere bizim bugün yapacağımız konseri iptal ettik. Bu kararımıza haftalardır çalışan 110 branş öğrencilerimizde saygıyla karşıladılar”

 

TEBRİK ETTİLER

“Yılsonu konser etkinliğimizi ilerideki bir tarihe erteledik. Okulumuzda eğitim öğretim alan çocuklarımızın bize bu konuda yardımcı olmaları da bizi çok sevindirdi” açıklamalarında bulundu. Güzel Sanatlar Lisesi konserine Ankara ve Kırşehir, Çorum, Kayseri’den gelen veliler okul idaresinin şehitler için aldığı konser iptal kararından dolayı, 110 Müzik branş öğrencisi ve 12 branş öğretmenlerine bu duyarlılıklarına çok teşekkür ederken kendi çocuklarını tebrik ettiler.

 

HABER-FOTO: ARİF ÇAKIROĞLU

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x